שיני שום כתרופות סבתא לכאב שיניים

שום וכאבי שיניים

שום הוא מזון-על ידוע, המיוחס לחיזוק הבריאות שלנו - ממערכת חיסונית חזקה יותר לבריאות הלב משופרת. הוא ידוע גם בריח הייחודי שלו. בהקשרים קולינריים, הריח מקובל לעתים קרובות. אבל שום נחשב כתרופה מסורתית לכאבי שיניים. וכשאנחנו חושבים על שימוש בשום כתרופות ביתיות, זה יכול להוביל לפרצוף תמוה. אחרי הכל, מי רוצה להריח כמו שום? וכשזה נוגע ספציפית לבריאות הפה, מי רוצה שהנשימה שלו תריח כמו שום? המשיכו לקרוא כדי לגלות עוד על האם שום עשוי לעזור להקל על אי הנוחות של שן כואבת.

האם שום יכול לעזור עם כאבי שיניים?

חלק טוענים, ששום יכול להקל על כאבי שיניים. עדיף תמיד להתייעץ עם רופא/ת שיניים לגבי כאבי שיניים, שכן לא תמיד חורים הם הגורם. ואם עששת היא האשמה, רופא/ת השיניים שלכם יכול לטפל בבעיה הבסיסית. אבל התרופות המסורתיות והביתיות כן מציעות משהו שכדאי לנסות ב-3 לפנות בוקר כאשר אינכם יכולים להשיג את מרפאת השיניים שלכם. וישנה תמיכה קלינית לרעיון ששום עשוי לעזור עם כאבי שיניים. תרכובת שנמצאת בשום, אליצין, מיוחסת ביתרון נרחב בפעילות אנטיביוטית, שיכולה לסייע בהקלה על כאבי שיניים.

כיצד זה עובד?

סקירה משנת 2014 של מחקר קליני מתארת את מגוון היתרונות של השום, והמחקר כולל את דרכים שבהן הקהילה המדעית חקרה טענות שהצמח יכול לעזור להילחם בחיידקים, וירוסים, פטריות, גידולים, סוכרת, מחלות לב וכלי דם ועוד. הם מסיקים שדרוש מחקר נוסף, ושאנחנו פשוט לא יודעים כל כך הרבה על תופעות לוואי אפשריות של נטילת שום או כמה זה בטוח לטווח ארוך, במיוחד עבור ילדים צעירים ונשים הרות או מניקות.

איזה סוג שום?

שום טרי נחשב לטוב ביותר למטרות רפואיות, על מנת לשמר את התרכובות הפעילות. ההצעות נעות בין הדבקת שן שום קלופה טריה ממש על השן הכואבת ועד להכנת משחה של שיני שום טריות, מלח ושמן זית, ולאחר מכן מריחה על השן. עם תרופות כאלה, בהחלט לא ניתן להתחמק מהריח המוכר. חלק מהאנשים מייעצים להשתמש באבקת שום - טווח האליצין עבור אבקת שום נופל בטווח שיכול להיות לשום טרי, אבל זה נמצא בטווח היעיל עדיין. עם כל אחת מהאפשרויות הללו, בין אם אבקת שום; שיני שום שלמות וטריות; שום חי כתוש; או משחה העשויה משיני שום גולמיות, אין ספק שתסיימו עם נשימת שום. אולי שווה לנסות את זה עד שמרפאת השיניים שלכם תפתח במידה והשן שלכם באמת כואבת.

שום לכאבי שיניים

פנו תמיד לרופא/ת השיניים שלכם לגבי כל שינוי בבריאות הפה שלכם, כגון כאבי שיניים. זה תמיד טוב לשאול איש מקצוע בתחום הבריאות לפני שמנסים תרופה חדשה, במיוחד אם את בהריון, מניקה או נוטלים תרופות אחרות. לדוגמה, אנשים שנוטלים מדללי דם צריכים להיזהר מתוספי שום, כי נטילת שום בכמות זו עלולה להקשות עוד יותר על קרישת הדם. הקפידו לשאול גם את רופא/ת הילדים של הילד שלכם לפני שתיתנו לו תרופה חדשה.

רוצים עוד טיפים או הצעות ישר למייל?

הירשמו עכשיו