אישה שואלת רופא שיניים על נפיחות בלשון

לשון נפוחה: גורמים וטיפולים

הלשון שלכם היא שריר חיוני וחשוב בפה שלכם, היא מסייעת בדיבור ובעיכול. אך האם אתם חושבים על בריאותה לעיתים קרובות? לפעמים הלשון שלכם יכולה להתנפח ולהרגיש גדולה באופן שיגרום לאי נוחות בפה. בעוד שהמחשבה על לשון נפוחה יכולה להיות מדאיגה, מומחה השיניים או רופא יכול לסייע לכם לטפל בסימפטומים. קראו עוד כדי לגלות כיצד להוריד נפיחות בלשון ומתי כדאי לפנות לטיפול רפואי מיידי.

מה גורם ללשון נפוחה?

המונח הרפואי ללשון נפוחה הוא גלוסיטיס. זהו מצב שבו הלשון נהיית אדומה ומודלקת, ומשטח הלשון נראה חלק.

אז מה גורם ללשון נפוחה?

  • פציעה משן קשה, פירסינג, אי התאמה של שיניים תותבות.
  • זיהום מבקטריה, שמרים, או וירוסים (כולל הרפס הפה)
  • תגובה אלרגית למאכלים או תרופות
  • פה יבש הנגרם מתסמונת סיוגרן
  • חומרים מגרים כמו אלכוהול, טבק או מאכלים חמים
  • מחסור בויטמינים או משתנים הורמונלים

כיצד תגובה אלרגית גורמת ללשון שלכם להרגיש נפוחה?

סוגים שונים של תגובות אלרגיות יכולות לגרום ללשון שלכם להרגיש נפוחה. אנגיואדמה היא סוג אחד של אלרגיה כזו. ה MedlinePlus by the National Institutes of Health מסביר שאנגיואדמה היא מונח המשמש לתיאור מצב של נפיחות בכל הגוף שמתרחשת מתחת לעור. המצב גורם לנפיחות בלשון יחד עם נפיחות בעפעפיים, בפנים ובשפתיים. יכול להיות שתרגישו גם נפיחות בגרון שלכם או בידיים וברגליים. הנפיחות בלשון עלולה לגרום ללשון שלכם להרגיש מגרדת וכואבת.

אנגיואדמה יכולה להגרם על ידי עקיצות חרקים, סוגים מסוימים של אנטיביוטיקה, אבקנים, ומזונות מסוימים כמו פירות יער, רכיכות, אגוזים, חלב וביצים.

אלרגיות למזון יכולות לגרום לתגובה של כל הגוף (כמו שנראה באנגיואדמה) או מציתות אלרגיה בפה. אננס, תפוחים ומלון הם המזונות עם הסיכוי הגבוה ביותר לגרימת אלרגיה בפה.

טיפול ללשון הנפוחה שלכם

על פי הדוח ב StatPearls, ברוב המקרים, אינכם זקוקים כלל לטיפול אם יש לכם לשון נפוחה. ולכן, הרופא שלכם הוא המקור הטוב ביותר להתייעץ בו בנוגע לסימפטומים שלכם, במיוחד עם הנפיחות בלשון אינה עוברת מעצמה.

הרופא שלכם יכול להמליץ על אחד מהטיפולים הבאים כדי להוריד את הנפיחות:

  • הגיינת פה טובה, שצריכה לכלול צחצוח שיניים פעמיים ביום וניקוי בין השיניים שלכם עם מכשיר יעודי או חוט דנטלי.
  • שינוי התזונה שלכם לטיפול בבעיות תזונתיות, במיוחד במקרים בהם ישנו מחסור בויטמינים או בעיות בהורמונים.
  • אנטיביוטיקה
  • אנטיהיסטמינים או תרופות נוגדות דלקת, במיוחד במקרה בינוני עד קשה של אנגיואדמה.

אולם, אם הנפיחות שלכם אינה עוברת או מחריפה, עליכם להתייעץ מייד עם הרופא שלכם. כמו כן, אם מתחילות בעיות נשימה, חשוב ביותר לגשת לקבלת טיפול רפואי מיידי.

כיצד למנוע נפיחות בלשון

אם תגובה אלרגית גורמת ללשון שלכם להתנפח, תוכלו למנוע את זה מלקרות שוב על ידי הימנעות מהאלרגן הספציפי. כמובן שלפעמים, לא תוכלו לדעת מה הגורם לנפיחות. במקרים כאלו, נהלו יומן של מה אתם אוכלים ובמה אתם משתמשים בתוך וליד הפה. אם אתם חווים נפיחות כלשהי, רשמו מה צרכתם באותו היום. בעזרת הרופא שלכם, תוכלו לזהות מה יכול לגרום לנפיחות ומאיזה מאכל או אלרגן עליכם להימנע.

להרגיש את הלשון שלכם מתנפחת בפה באופן פתאומי יכול להיות מדאיג, אך אל דאגה; קרוב לוודאי שהסימפטומים שלכם יעברו מעצמם. ואם לא, הרופא שלכם יידע כיצד לטפל בזה כך שהלשון שלכם תרגיש שוב נורמלית תוך זמן קצר!

רוצים עוד טיפים או הצעות ישר למייל?

הירשמו עכשיו