אישה מצחצחת שיניים כטיפול בדלקת חניכיים

כיצד לרפא דלקת חניכיים

אם החניכיים שלכם נפוחות, דלקתיות או רגישות כשאתם מצחצחים שיניים, ייתכן שיש לכם דלקת חניכיים - מחלת חניכיים הנגרמת על ידי פלאק שמצטבר סביב קו החניכיים שלכם. החדשות האלה עשויות לגרום לכם להרגיש כאילו נכשלת במחלקת היגיינת הפה, אבל אל דאגה, למעשה זה די נפוץ. ללא טיפול, זה יכול להתפתח למצב חמור יותר, ולכן חשוב שתנקטו בצעדים הדרושים כדי להחזיר לאחור את מצב מחלת החניכיים שלכם מיד. למרבה המזל, יש לנו כמה טיפים ועצות שיחזירו את החניכיים לבריאות טובה כדי שתוכלו להמשיך לחייך.

מהי דלקת חניכיים?

כאשר חיידקים מצטברים סביב קו החניכיים שלכם זה יוצר שכבת פלאק, סרט רך, דביק וחסר צבע. פלאק שאינו מטופל עלול להתקשות ולהפוך לטרטר (אבן שן/אבנית). פלאק ואבנית גורמים שניהם למחלת חניכיים . בשלביה הראשונים, מחלת חניכיים נקראת דלקת חניכיים. על פי כתב העת Journal of Dental Research, כמעט מחצית מהמבוגרים מעל גיל 30 בארה"ב (47.1 אחוזים) סובלים ממחלת חניכיים כלשהי. ללא טיפול, דלקת חניכיים יכולה להתפתח למחלת חניכיים. צורה חמורה יותר זו של מחלת חניכיים עלולה לגרום לשיניים שלכם להתרופף או אפילו לנשור. לכן חשוב מאוד לטפל באופן מיידי בסימנים של דלקת חניכיים.

מהם התסמינים של דלקת חניכיים?

הדרך הטובה ביותר לגלות מחלת חניכיים בשלב מוקדם היא לבקר אצל רופא השיניים שלכם לבדיקות סדירות מכיוון שיכולה להיות לכם דלקת חניכיים ולא תראו תסמינים כלל. ברגע שההשפעות יהיו מורגשות, אתם עלולים לחוות:

  • חניכיים נפוחות
  • חניכיים רכות נפוחות
  • נסיגת חניכיים
  • חניכיים רגישות לעיתים
  • חניכיים המדממות בעת שימוש בחוט דנטלי או צחצוח שיניים
  • שינוי בצבע החניכיים מוורוד לאדום
  • טעם רע מתמשך בפה
  • שיניים רופפות
  • וריח רע מהפה לזמן ממושך.

אם אתם מבחינים במשהו לא רגיל או רגישויות כלשהן בבריאות החניכיים שלכם, אל תחכו לביקורת הבאה שלכם - קבעו מייד תור לרופא שיניים.

גורמים וגורמי סיכון לדלקת חניכיים

הגורם העיקרי לדלקת חניכיים הוא היגיינת פה לקויה. על ידי טיפול בפה שלכם, אתם במקום טוב ביותר לקבל חניכיים בריאות ללא מחלות. אבל יש גם גורמי סיכון אחרים.

  • בחירות מסוימות בסגנון חיים יכולות להגביר את הסיכון לחלות בדלקת חניכיים, כמו:
    עישון
    היגיינת פה לקויה
    תזונה לא בריאה
    השמנת יתר
    ולחץ
  • גיל
    על פי מחקר שפורסם בכתב העת Journal of Dental Research, כ-64% מהמבוגרים מעל גיל 65 סובלים ממחלת חניכיים בינונית או חמורה.
  • תרופות
    לתרופות מסוימות יכולות להיות השפעות שליליות על בריאות הפה שלכם. שוחחו עם איש מקצוע רפואי על כל תופעות הלוואי האפשריות שיכולות להיות לתרופות שלכם.
  • מחלות
    מצבים רפואיים אחרים יכולים להגביר את הסיכון למחלת חניכיים, כמו:
    סוכרת
    אוסטאופורוזיס
    מחלת לב וכלי דם
    וסיבוכי הריון יכולים כולם לתרום למחלות חניכיים.

מחלות אחרות נבדקות לגבי קשרים אפשריים למחלות חניכיים, כולל סרטן הלבלב, מחלות ריאות ודלקת מפרקים שגרונית.

כיצד למנוע דלקת חניכיים

תרגול היגיינת פה טובה היא הדרך הטובה ביותר למנוע דלקת חניכיים. כמה טיפים לטיפול:

  • צחצוח שיניים פעמיים ביום

    אם צחצוח רגיל הוא כבר חלק מהשגרה שלכם, בדקו שוב אם אתם משתמשים בטכניקה הנכונה. החניכיים הרגישות שלכם עשויות לדרוש תחילה מגע עדין יותר, אז וודאו שאתם משתמשים במברשת רכה ומפעילים את הלחץ הנכון.

  • נקו בין השיניים פעם ביום

    השתמש בסילון מים דנטלי או מברשת אינטרדנטלית כדי לעבור בין השיניים ומתחת לקו החניכיים שלכם כדי להסיר חומרים מגרים כמו חיידקים ושאריות מזון ולעזור להפחית את הדלקת.

  • הוסיפו מי פה להגנה נוספת

    מי פה אנטי-מיקרוביאלים ללא מרשם יעזרו לכם לטפל בזיהום ולשלוט גם בהתרבות החיידקים בפה שלכם. שאלו את רופא השיניים שלכם להמלצה.

והקפידו לפנות לרופא השיניים שלכם לביקורות קבועות - לא רק כדי לשמור על השיניים שלכם לבנות אלא גם כדי לבדוק את בריאות החניכיים שלכם.

כיצד לאבחן ולרפא דלקת חניכיים

אם אינכם מראים תסמינים של דלקת חניכיים ויש לכם מחלת חניכיים, רופא השיניים שלכם יוכל לאבחן אתכם בפגישה הבאה שלכם. אם אתם חווים תסמינים, התקשרו לרופא השיניים שלכם כדי לבדוק אם הם ממליצים להגיע לביקור מיד. רופא השיניים שלכם יוכל לספק לכם ניקוי יסודי כדי להסיר פלאק משטחי השיניים שלכם ומתחת לקו החניכיים שלכם. אם הפלאק מסתייד, ייתכן שהשיניים שלכם ידרשו טכניקה מתקדמת יותר הנקראת ניקוי עמוק והקצעת שורשים.

רופאי השיניים יעשו יותר מאשר רק לנקות את השיניים שלכם. הם יבדקו את הפה שלכם לאיתור חריגות אחרות ויציעו המלצות שעשויות להקל עליכם לנקות את החניכיים והשיניים בבית. במקרים חמורים יותר, רופא השיניים שלכם עשוי להשתמש בכלי דנטלי כדי למדוד את כל הכיסים המתפתחים בקו החניכיים שלכם כדי לראות אם מצבכם מתקדם לקראת דלקת חניכיים.

האם יש תרופות ביתיות לדלקת חניכיים?

אם אתה מחפשים תרופה ביתית לדלקת חניכיים, אולי קראתם שלכורכום ולמרווה יש תכונות מועילות לחניכיים שלכם. אמנם היו מחקרים שמראים יתרונות לבריאות החניכיים שלכם, אבל הדרך הטובה ביותר להבטיח שתעצרו את מחלת החניכיים שלכם כך שהיא לא תתפתח למצב חמור יותר היא לבקר אצל רופא השיניים שלכם.

אם אתם מבחינים ברגישות, נפיחות או דימום בחניכיים שלכם, התקשרו לרופא השיניים שלכם כדי לקבוע תור. על ידי זיהוי מוקדם של תסמיני דלקת חניכיים ופנייה לטיפול, תוכלו בקלות ובמהירות להקל על התסמינים ולהחזיר את בריאות החניכיים למצב שתוכלו לחייך לגביו.

רוצים עוד טיפים או הצעות ישר למייל?

הירשמו עכשיו