Badge field

כיצד אוכל לשמור על בריאות שיניי בגיל מבוגר?

Published date field

 

כיצד אוכל לשמור על בריאות שיניי בגיל מבוגר?

באמצעות שמירה טובה על בריאות הפה בבית וביקורות שיניים סדירות יכולות שיניכם לשרוד לאורך כל חייכם. בכל גיל תוכלו לשמור על שיניים וחניכיים בריאות על ידי צחצוח פעמיים ביום במשחת שיניים שמכילה פלואוריד, ניקוי יומיומי בחוט דנטלי וביקורים סדירים במרפאת השיניים לשם ביקורת וניקוי שיניים מקצועי.

על אילו בעיות מיוחדות בבריאות הפה עליי לדעת בגיל מתקדם?

גם אתם אתם מצחצחים שיניים ומנקים בחוט דנטלי מדי יום, ייתכן שיהיו לכם בעיות מסוימות בתחום בריאות הפה בגיל מתקדם. שיניים תותבות, שימוש בתרופות ובעיות בריאות כלליות הם חלק מהנושאים שעימם מתמודדים אנשים בגיל מתקדם. למרבה המזל, הרופא ורופא השיניים שלכם יכולים לעזור לכם לפתור את רוב הבעיות האלה בהצלחה ניכרת.

חורים ועששת במשטח שורש שן שכיחים יותר בגיל מתקדם. לכן חשוב לצחצח במשחת שיניים עם פלואוריד, לנקות בחוט דנטלי מדי יום ולהקפיד על ביקורות שיניים סדירות.

רגישות בשיניים עלולה להיות בעיה הולכת וגוברת ככל שמזדקנים. עם השנים ישנה נסיגה טבעית של החניכיים ונחשפים אזורים של השן שאינם מוגנים על ידי אמייל. אזורים אלה מועדים במיוחד לכאבים שמקורם במזונות ומשקאות קרים או חמים במיוחד. במקרים קשים עלולה להופיע רגישות גם לאוויר קר וכן למזונות ומשקאות חמוצים ומתוקים. במידה ואתם חשים רגישות, נסו להשתמש במשחת שיניים המונעת רגישות. אם הבעיה נמשכת, עליכם לבקר אצל רופא השיניים, שכן הרגישות עלולה להצביע על בעיה חמורה יותר, כגון חור בשן וכן שן סדוקה או שבורה.

יובש בפה הוא בעיה שכיחה בגיל מתקדם, והגורם עלול להיות תרופות או הפרעות רפואיות מסוימות. אם לא מטפלים ביובש בפה, הוא עלול לגרום נזק לשיניים. רופא השיניים יוכל להמליץ על מגוון שיטות להשבת הלחות לחלל הפה, כמו גם על טיפולים או תרופות המתאימים למניעת הבעיות הקשורות ביובש בפה.

בעיות בריאותיות קיימות כגון סוכרת, מחלת לב או סרטן עלולות לפגוע בבריאות הפה. הקפידו לעדכן את רופא השיניים לגבי כל בעיה קיימת בבריאותכם הכללית, כדי שהוא יוכל להבין את המצב הכולל ויוכל לעזור לכם לענות על צורכיכם המיוחדים.

שיניים תותבות יכולות להקל על חייהם של קשישים רבים, אך נדרש טיפול מיוחד בהן. מלאו בדקדקנות אחר הוראות רופא השיניים ובקרו אצל רופא השיניים במידה ומתעוררות בעיות כלשהן. ביקורת שנתית מומלצת לאנשים שיש להם שיניים תותבות לטווח ארוך.

מחלת חניכיים היא מחלה שעלולה להופיע באופן חמור ועשויה לפגוע באנשים בכל גיל, במיוחד בכאלו שעברו את גיל 40. ישנם מספר גורמים העלולים להחמיר את מחלת החניכיים, ביניהם:

  • תזונה גרועה
  • היגיינת פה לקויה
  • מחלות סיסטמיות, כגון סוכרת, מחלת לב וסרטן
  • גורמים סביבתיים כגון לחץ ועישון
  • תרופות מסוימות העשויות להשפיע על מצב החניכיים

מכיוון שהשלבים הראשונים של מחלת חניכיים הינם הפיכים, חשוב מאוד לגלות אותה מוקדם. ביקורות שיניים סדירות עשויות להבטיח גילוי מוקדם של מחלת חניכיים וטיפול בה. אך הדרך הטובה ביותר היא מניעה מוקדמת של מחלת חניכיים. הקפדה על היגיינת פה טובה תסייע בקלות למניעה מוקדמת זו.

רופאי השיניים משתמשים בכתרים וגשרים לשם חיזוק שיניים שניזוקו או במקום שיניים חסרות. כתר משמש לכיסוי מלא של שן שניזוקה. כתר יכול לשמש גם לשיפור המראה, הצורה או המנח של השן. בגשרים משתמשים בדרך כלל כתחליף לשיניים חסרות, אחת או יותר. הם מכסים על הרווח שבו חסרות שיניים. את הגשרים מחברים לשיניים טבעיות או לשתלים הסמוכים לרווח שבו חסרה שן.

 

רוצים עוד טיפים או הצעות ישר למייל?

הירשמו עכשיו