דימום מהחניכיים בהיריון: האם צריך לדאוג?
Badge field

דימום מהחניכיים בהיריון: האם צריך לדאוג?

Published date field

סביר להניח שבמהלך ההיריון תחווי תסמינים רבים שמעולם לא חווית. אחד מהם הוא דימום מהחניכיים. ייתכן שתופתעי לראות דם על מברשת השיניים או החוט הדנטלי, אך דעי שמדובר במצב שכיח. כפי שהאתר BabyCenter מציין, כמחצית מהנשים ההרות סובלות מדלקת חניכיים של ההיריון, שגורמת לנפיחות, לדימום, לאדמומיות ולרגישות בחניכיים. כבר נאמר רבות על כך שהשמירה על היגיינת הפה בהיריון חיונית לבריאותך ולבריאות התינוק שבבטנך. אל תדאגי מכך שהחניכיים מדממות בהיריון. אך למען נוחותך ושלוות הנפש שלך, חשוב שתנקטי צעדים מתאימים לשלוט במצב.

גורמים

דימום מהחניכיים הוא תסמין של דלקת חניכיים. השינויים ההורמונליים בגוף, כלומר העלייה ברמות האסטרוגן והפרוגסטרון, עלולים לגרום להחמרה בדלקת חניכיים בשליש השני והשלישי להיריון. עקב רמות ההורמונים הגבוהות החניכיים מגיבות באופן שונה לחיידקים שברובד השן, ולכן גם אם כמות הרובד והחיידקים אינה גדולה יותר מאשר בדרך כלל, מופיעים דימום, נפיחות, אדמומיות ורגישות בחניכיים.

סיבוכים

דלקת חניכיים בהיריון היא צורה קלה של מחלת חניכיים. אך על-פי האתר What to Expect, היא עלולה להתקדם למחלת חניכיים שהיא גורם סיכון להיריון. במחקרים נמצא כי דלקת חניכיים בהיריון עלולה לגרום ללידה מוקדמת, ללידת תינוקות במשקל נמוך ואף לסיכון לרעלת היריון. שמירה נאותה על היגיינת הפה לפני ההיריון, במהלכו ולאחריו יעזרו למנוע בעיות אלה, וישמרו על בריאותך ובריאות תינוקך.

מה אפשר לעשות

שמירה נאותה על היגיינת הפה בהיריון היא הדרך הטובה ביותר למנוע דלקת חניכיים. צחצחי שיניים פעמיים ביום במברשת שיניים רכה. זיפים רכים וצחצוח בתנועות עדינות מונעים לחץ מוגזם על החניכיים, מה שעלול לגרום לדימום. צחצוח שיניים נמרץ ולא עדין עלול להחמיר דלקת. השתמשי במשחת שיניים עם פלואוריד, החיוני לבריאות השיניים. הקפידי גם לנקות בין השיניים מדי יום בחוט דנטלי.

במהלך ההיריון בקרי אצל רופא השיניים בקביעות. הוא יבדוק שאין לך דלקת חניכיים וייעץ לך כיצד להפחית כמה שיותר את הדימום מהחניכיים. אם הבחנת בכמות רבה של דם על מברשת השיניים או ברוק, טלפני לרופא השיניים וספרי לו על כך. סביר להניח שהוא יזמין אותך לבדיקה כדי לשלול בעיות רציניות יותר.

אכלי פחות מזונות מתוקים ומזונות הנדבקים לשיניים. מדובר במזונות כמו סוכריות, משקאות ממותקים, מיצים וקינוחים. הקפידי לצרוך כמות מספקת של ויטמין C וסידן, הממלאים תפקיד חשוב בבריאות השיניים והחניכיים.

רוצים עוד טיפים או הצעות ישר למייל?

הירשמו עכשיו