רופא שיניים בזמן ההריון
Badge field

טיפולי שיניים בהיריון

Published date field

רשימת המטלות לקראת בואו של תינוק חדש לעולם נראית אינסופית. הכנת חדר הילדים, אינספור ביקורים אצל הרופא ובטיפת חלב, ועוד כהנה וכהנה. כמו כל אם לעתיד, ראשך עסוק בדברים רבים. אך אל תשכחי את בריאות הפה. בתור התחלה, למדי מה שעלייך לדעת על טיפולי שיניים בהיריון. אחרי הכל, היש סיבה טובה יותר לחייך מאשר בואו של תינוקך לעולם?

הבטיחות קודמת לכל

אולי התמהמהת ולא הלכת לרופא השיניים כדי שיסתום את החור בשן. והנה הפתעה לא נעימה. את חשה כאב שיניים, אבל חוששת ללכת לעשות סתימה כי את חוששת שהתינוק שבבטנך יושפע מהטיפול ומההרדמה. אל חשש. על-פי כתב העט של ההסתדרות האמריקאית לרפואת שיניים, אין בעיה להשתמש בהרדמה מקומית בהיריון, כל עוד חומר ההרדמה אינו מכיל אדרנלין. נשים רבות נמנעות מניקוי שיניים ומטיפולי שיניים בהיריון שמא הדבר יזיק לתינוק. חשש זה אינו מוצדק, כי דווקא כאשר לא מטפלים בשיניים בהיריון עלולות להופיע בעיות ופגיעה בהיריון.

היריון מגביר את הסיכון לעששת מכמה סיבות. נשים הרות צורכות יותר פחמימות, אבל מצחצחות פחות שיניים בגלל בחילות בוקר אשר מקשות עליהן לצחצח שיניים בלי לגרום להקאה, וכן בגלל דימום מוגבר מהחניכיים. הסיבות שבעטיין נשים הרות נמנעות מביקור אצל רופא השיניים הן בדיוק הסיבות שצריכות לגרום להן להגיע אליו.

הגיע הזמן לספר

לספר לאחרים שאת הרה זה עניין מסובך ורגשי. בכל פעם שאת הולכת לקבל טיפול רפואי מסוג כלשהו, חשוב מאוד שתצייני מיד שאת הרה. הדבר חל גם על ביקור אצל רופא השיניים והשיננית. רוב הזוגות מעדיפים לא לספר למשפחה ולחברים על ההיריון עד אחרי השליש הראשון, אך את חייבת לספר על כך לרופא השיניים בהקדם האפשרי. אל תשכחי גם למסור לרופא השיניים רשימה של התרופות והתוספים שאת נוטלת. במידת הצורך, רופא השיניים והרופא המטפל ימליצו לך אילו תרופות מתאים לך ליטול בהיריון.

טיפולי שיניים בהיריון

טיפולים  כמו יישור שיניים, שיקום הפה וטיפולים אסתטיים למיניהם ניתן לדחות ולבצע אחרי הלידה. בדיקת רופא שיניים וניקוי שיניים על-ידי שיננית אין בעיה לבצע בהיריון. אין בעיה לבצע בהיריון טיפולים בהרדמה מקומית, ורופא השיניים ישתמש בהרדמה מסוג המתאים לשימוש בהיריון. כפי שההסתדרות האמריקאית לרפואת שיניים מציינת, שטיפולים אלה כוללים סתימות, טיפולי שורש ועקירת שיניים. למעשה מומלץ לבצע טיפולים אלה בהיריון בגלל הנזק העלול להיגרם להיריון אם לא יבוצעו בהקדם. גם צילומי שיניים בטוח לבצע בהיריון בשלב המתאים של ההיריון. לצילומים תפקיד חשוב באבחון של בעיות בשיניים, אך באופן מובן נשים רבות חוששות בשל החשיפה לקרינה. אל חשש, רמת הקרינה מצילום שיניים נמוכה. כמו כן רופא השיניים יכסה אותך בסינור עופרת ויוודא שהבטן והעובר שבתוכה מוגנים היטב.

קביעת ביקורים

מומלץ שתתכנני מראש את ביקורייך במרפאת השיניים במהלך ההיריון, אלא אם כן מדובר במקרה חירום. כדאי שתקבעי תור עוד לפני ההיריון. כך ניתן יהיה לבצע את כל הטיפולים הנחוצים עוד לפני שתתעברי. יתרון נוסף הוא שפה בריא מפחית את הסיכון ללידה מוקדמת וללידת תינוק במשקל לידה נמוך.

עדיף שלא תעברי טיפולי שיניים בשליש הראשון, שכן בתקופה זו העובר מתפתח. את הטיפולים עדיף לבצע בשליש השני או בתחילת השליש השלישי. עדיף לא לבצע טיפולים בשליש השלישי, ובמיוחד בשלבים המאוחרים יותר שלו מכיוון שמאוד לא נוח לשכב על הגב לטיפול שיניים עם בטן גדולה של סוף היריון.

היריון הוא חוויה מיוחדת במינה שאין רבות כמותה בחיי האישה. התפתחות חיים חדשים בגופך במהלך תשעה חודשים היא דבר שכמעט שאינו נתפס. אך אל תתני לכל זה להסיט את תשומת לבך מבריאות פיך. הקפידי להגיע בקביעות לניקוי שיניים אצל השיננית ולביקורת אצל רופא השיניים. בנוסף, הקפידי לצחצח שיניים לפחות פעמיים ביום במשחת שיניים המכילה פלואוריד, ולהשתמש מדי יום בחוט דנטלי. ניקוי באמצעות חוט דנטלי משלים את צחצוח השיניים ומסלק חלקיקי מזון התקועים במקומות שאליהם מברשת השיניים אינה יכולה להגיע. אם תטפלי בפיך מראש תוכלי להתמקד בקלות רבה יותר בהכנות לבואו של תינוקך הקט לעולם.

רוצים עוד טיפים או הצעות ישר למייל?

הירשמו עכשיו