Badge field

מחלות ובעיות נשימתיות

Published date field

 

Columbia

אם אתם סובלים ממחלה נשימתית, ודאו שברשותו של רופא השיניים שלכם רשימה עדכנית של כל התרופות שאתם נוטלים. הרשימה צריכה להיות כתובה או מודפסת בצורה מסודרת. עליה לכלול תרופות מרשם ותרופות ללא מרשם, כגון סותרי חומציות, ויטמינים, טבליות מצמחי מרפא ותוספי תזונה אחרים.

ברשימה צריכים להיות מצויינים שמה של כל תרופה, המינון, התדירות בה אתם נוטלים אותה והתאריך בו היא נרשמה לכם על ידי הרופא. בראש העמוד כתבו את התאריך שבו כתבתם את הרשימה, כדי שרופא השיניים יידע שזו רשימה עדכנית.

אסתמה

השפעות על הפה  

לרבות מהתרופות לטיפול באסתמה יש השפעות על הפה והגרון.

תרופות נוגדות דלקת חזקות (קורטיקוסטרואידים) עלולות לגרום יובש בפה ועשויות להגביר את הסיכויים שיתפתחו בו זיהומים פטרייתיים. בנוסף, עלולות תרופות אלה להאט את תהליך ההחלמה. אם אתם משתמשים במשאף שמכיל סטרואידים, הקפידו להשתמש במרווח (ספייסר). זהו מכל פלסטיק שמתחבר למשאף ומכיל בתוכו את המנה שאתם שואפים. לאחר מכן עליכם לשטוף את פיכם במים ולירוק אותם. פעולה זו תסייע בהקטנת הסיכויים להתפתחות זיהום פטרייתי בפה.

כרומולין עשוי לגרום:

  • בחילה

  • שיעול

  • טעם רע בפה

  • גירוי בפה או בגרון

אצל רופא השיניים  

הביאו אתכם את המשאף לכל ביקור במרפאת השיניים. כמו כן הביאו רשימה של כל התרופות שאתם נוטלים. דווחו לרופא השיניים אודות:

  • התקף האסתמה האחרון שלכם

  • באיזו תדירות יש לכם התקפי אסתמה

  • מה מעורר את ההתקפים שלכם

  • חומרת התקפי האסטמה שלכם

  • כל מקרה בו הגעתם לבית החולים בעקבות אסתמה, ובכלל זה ביקורים בחדר מיון

בפעילות תקינה מייצרות בלוטות יותרת הכליה הורמונים המסייעים לגוף להגיב ללחץ. כאשר אתם נוטלים סטרואידים, עשויה יעילות פעולתן של בלוטות אלה לרדת. כתוצאה מכך ייתכן שהגוף יהיה פחות כשיר להגיב לעקה. במקרים נדירים הדבר עלול לעורר בעיות חמורות בזמן ביקורים במרפאת השיניים. הקפידו לעדכן את רופא השיניים במידה ואתם מקבלים טיפול בסטרואידים במשך יותר משבועיים. ייתכן שתזדקקו לטיפול נוסף בסטרואידים לפני טיפול שיניים.

תרופות מסוימות לטיפול באסתמה כגון תאופילין (theophilyne) וזפירלוקסט (zafirlukast) יוצרות אינטראקציה עם תרופות שרופא השיניים עשוי לרשום לכם. ודאו שרופא השיניים יודע אילו תרופות אתם נוטלים ואת המינון של כל תרופה.

מחלת ריאות חסימתית כרונית (COPD), דלקת הסמפונות (ברונכיטיס) ונפחת (אמפיזמה)

השפעות על הפה  
מחלת ריאות חסימתית כרונית אינה גורמת נזק לפה ולשיניים. חלק מהסובלים ממחלה זו לוקים לעיתים קרובות בהצטננויות או בזיהומים אחרים במערכת הנשימה העליונה. חלקם עשויים ליטול סטרואידים לאורך פרקי זמן ארוכים. הדבר עלול להגביר את נטייתם לזיהומים פטרייתיים בפה. רופאי שיניים מכנים זיהומים מסוג זה בשם פטרת הפה או קנדידיאזיס.

אצל רופא השיניים  
בפעילות תקינה מייצרות בלוטות יותרת הכליה הורמונים המסייעים לגוף להגיב לעקה. כאשר אתם נוטלים סטרואידים פעולתן של בלוטות אלה עשויה להיות פחות יעילה. כתוצאה מכך ייתכן שהגוף יהיה פחות כשיר להגיב לעקה. במקרים נדירים הדבר עלול לגרום בעיות רציניות בזמן ביקורים במרפאת השיניים. ייתכן שתזדקקו לעוד טיפול בסטרואידים לפני טיפול שיניים. הקפידו לעדכן את רופא השיניים במקרה שאתם מקבלים טיפול בסטרואידים במשך יותר משבועיים. (הערה: כפילות לפסקה למעלה)

האופן שבו אתם יושבים על כיסא הטיפולים במרפאת השיניים עלול להשפיע על הנשימה שלכם. נסו בסיועו של רופא השיניים שלכם לשפר את תחושת הנוחות בזמן הישיבה על הכיסא. אם אתם זקוקים לחמצן בזמן הביקור במרפאה הוא אמור להיות שם מוכן בשבילכם. אם אתם משתמשים בחמצן בבית, הביאו אתכם את מכל החמצן הנייד שלכם למרפאת השיניים וודאו לפני כן שהוא מלא.

שחפת

השפעות על הפה  
במידה ואתם סובלים משחפת, עלולים להיות לכם קשרי לימפה גדולים בצוואר. במקרים נדירים עשוי להיות לכם פצע מכאיב בפה.

אצל רופא השיניים  
אם יש לכם שחפת פעילה, אסור לכם לבוא למרפאת השיניים היות ואתם עשויים להדביק אנשים נוספים במחלה. במידה ואתם זקוקים לטיפול חירום בשיניים, גשו לבית חולים.

במידה והשחפת שלכם לא פעילה, אתם יכולים לבוא למרפאת השיניים. בדיקה המכונה "תרבית רוק" תראה האם השחפת שלכם פעילה או לא.

סינוסיטיס

השפעות על הפה  
Aסינוסיטיס עלולה לגרום כאב בשיניים העליונות. עקב כך ייתכן שתחשבו שיש לכם בעיה בשיניים. אם יש לכם סינוסיטיס ייתכן שתחושו כאב ביותר משן אחת באותו צד של הפה.

תרופות לטיפול בסינוסיטיס כגון אנטיהיסטמינים, עלולות לגרום יובש בפה. יובש כזה עלול להגביר את הסיכון לעששת ולזיהומים פטרייתיים בפה. נשימה דרך הפה עלולה גם היא לייבש אותו.

אצל רופא השיניים  
לא נדרשים שיקולים מיוחדים לגבי אנשים שסובלים מסינוסיטיס. דווחו לרופא השיניים מהן התרופות שאתם נוטלים. חלק מהאנשים הסובלים סינוסיטיס כרונית מטופלים באמצעות אנטיביוטיקה במשך מספר שבועות בכל פעם. אם זה המקרה שלכם, דווחו על כך לרופא השיניים. לעיתים חיידקים מפתחים עמידות לסוגים מסוימים של אנטיביוטיקה, לכן ייתכן שבמקרה שתזדקקו לאנטיביוטיקה רופא השיניים יצטרך לשנות את המינון או את הסוג.

3/1/13

©2002-2013 Aetna, Inc. כל הזכויות שמורות

 

רוצים עוד טיפים או הצעות ישר למייל?

הירשמו עכשיו