בחור קורא על מי פה אנטי בקטריאליים
Badge field

מי פה לחיטוי לעומת מי פה אנטי בקטריאלים: מה ההבדל?

טיילו בין מדפי המוצרים לטיפול הפה בסופרמרקט או בבית המרקחת המקומי שלכם ואולי ראשכם יסתובב מכל המגוון הרחב של מי הפה ומוצרים אחרים שניתן לבחור מתוכם. כל אחד מהם מסומן בצורה מעט שונה, ומבטיח יתרונות שונים כגון "לחימה בחורים בשיניים", "אנטיבקטריאלי", "חיטוי", "מרענן נשימה" וכן הלאה. אבל בכל מה שקשור לבחירת מוצר, האם באמת יש הבדל בין מי פה לחיטוי לעומת מי פה אנטיבקטריאלים? ואיך תוכלו יכול לדעת איזה מהם מתאים לצרכים שלכם?

מי פה אנטי מיקרוביאלים מי פה לחיטוי לעומת מי פה אנטיבקטריאלים

כאשר אתם רואים "אנטי מיקרוביאלים", "אנטיבקטריאלי" או "חיטוי" על התווית של בקבוק מי הפה, חשוב להבין שהמילים האלה לא שם רק כדי להרשים אתכם. יש להם משמעויות מסוימות. המרכז לבקרת מחלות ומניעתן מגדיר מוצרים אנטי-מיקרוביאליים ככאלה שנועדו להרוג או להשבית סוגים שונים של מיקרובים, הכוללים פטריות, חיידקים, טפילים ווירוסים.

חומרים אנטיבקטריאליים (הידועים גם כאנטיביוטיקה) הורגים, מאטים או משביתים חיידקים באופן ספציפי. כפי שמסביר Merck Manuals, המונחים "אנטיבקטריאלי" ו"אנטיביוטיקה" משמשים לעתים קרובות לסירוגין. במובן הטכני ביותר, אנטיביוטיקה היא חומר אנטי-מיקרוביאלי שמקורו בחיידקים או בעובשים ולא ממיקרואורגניזמים אחרים. אנטיביוטיקה נועדה לטפל בזיהום פעיל בגוף או על הגוף, כפי שמציינת האגודה למיקרוביולוגיה, וניתן לתת אותה באופן מקומי או מערכתי.

לעומת זאת, מוצרי חיטוי מפוזרים בדרך כלל על אזור מסוים על הגוף כדי להפחית את הסיכון לזיהום, על פי האגודה למיקרוביולוגיה. בעוד שמוצרים אנטיבקטריאליים מכוונים רק לחיידקים, חומרים אנטיספטיים ואנטי-מיקרוביאליים יכולים לפעול נגד סוגים שונים של בקטריה רחבה. אז כשמדובר במי פה לחיטוי לעומת מי פה אנטיבקטריאליים, הראשון מכסה קשת רחבה של אורגניזמים, בעוד שהשני מכסה אורגניזמים ספציפיים.

אם אתם רואים חומר אנטי מיקרוביאלי, אנטיבקטריאלי או לחיטוי רשום על בקבוק מי פה, אתם יכולים להיות בטוחים שהשטיפה נועדה לעכב חיידקים שעלולים להזיק לבריאות הפה שלכם.

איך בוחרים?

כשיש כל כך הרבה אפשרויות זמינות של מי פה, איך תוכלו לבחור את זו שמתאימה לכם? זה יהיה מועיל לדבר עם רופאי השיניים על שימוש במי פה אם אתם מרגיש בלבול כלשהו. הם יוכלים להמליץ על מי פה מתאים לדאגות הספציפיות שלכם, בין אם זה מחלת חניכיים, פה יבש או ריח רע מהפה. במקרים מסוימים, מרשם למי פה עם תכונות אנטי-מיקרוביאליות עשוי להיות האפשרות הטובה ביותר עבורכם.

לדוגמה, אם התמודדתם עם מחלת חניכיים, רופא השיניים שלכם עשוי לרשום מי פה המכילים כלורהקסידין, שהוא חומר חיטוי המסייע בשליטה על פלאק ודלקות חניכיים, על פי איגוד השיניים האמריקאי (ADA). כפי שמציינים ב- Mayo Clinic, כלורהקסידין משמיד את החיידקים האחראים למחלות חניכיים.

אם אתם לא כל כך מודאגים ממניעת מחלות חניכיים, אתם עדיין עשוים להפיק תועלת משימוש במי פה. כפי שמתאר ה-ADA, מי פה יכולים לעזור לשפר את הנשימה ולהפחית את הסיכון שלכם לעששת.

אם יש לכם דאגה מסוימת, כגון הפחתת פלאק, לחימה בחורים בשיניים או רענון נשימה כללי, בקשו מרופא/ת השיניים שלכם עצה לגבי איזה מוצר עשוי לעזור לכם להשיג את המטרות שלכם. מומלץ גם לחפש מוצרים עם חותמת האישור של משרד הבריאות, מה שאומר שהמוצר סיפק הוכחות מדעיות המדגימות הן את הבטיחות והן את יעילותו.

טיפים לשימוש בכל סוג של מי פה

בין אם אתם מקבלים בסופו של דבר מרשם למי פה מרופא/ת השיניים שלכם או משתמשים במוצר ללא מרשם שכותרתו "לחיטוי" או "אנטיבקטריאלי", יש כמה דברים שכדאי לזכור בעת השימוש בו. מי פהלא נועדו להחליף צחצוח ושימוש בחוט דנטלי, אז הקפידו להמשיך לצחצח שיניים פעמיים ביום ולהשתמש בחוט דנטלי פעם ביום. ה-ADA מציין שתוכלו להשתמש במי פה לפני או אחרי הצחצוח (בהתאם להוראות), אך לעולם אל תדלגו על הצחצוח.

דבר נוסף שכדאי לזכור הוא לעקוב אחר ההוראות המפורטות על בקבוק מי הפה או שניתנו על ידי רופא/ת השיניים. אתם תראו את התועלת הגדולה ביותר אם תשתמשו במי הפה, בכל סוג שהוא, בדיוק לפי ההוראות.

רוצים עוד טיפים או הצעות ישר למייל?

הירשמו עכשיו