אישה מקבלת הסבר על טיפול טבעי בהרפס בשפתיים
Badge field

איך להיפטר מפצעי קור מהר

מה שהתחיל כרגישות ותחושת עקצוץ בקצה הפה שלכם הוא כעת פצע קור במלואו, ואתם רוצים להיפטר ממנו כמה שיותר מהר. פצעי קור, המכונים גם שלפוחיות קור, הן שלפוחיות כואבות מלאות נוזלים המופיעות על השפתיים, מתחת לאף או סביב הסנטר. על פי איגוד השיניים האמריקאי, הזיהום הראשוני יכול לגרום גם לנגעים כואבים בתוך הפה בלשון, בלחיים וברקמת החניכיים.

פצעי קור אלו נגרמים על ידי וירוס הרפס סימפלקס, סוג 1 (HSV-1), אך אל תיבהלו. על פי המרכזים לבקרת מחלות ומניעתן (CDC), למעלה מ-50% מאוכלוסיית ארצות הברית בגילאי 20 ומעלה סובלים מ-HSV-1, שרבים מהם לעולם אינם חווים תסמינים.

פצעי קור בדרך כלל חולפים מעצמם תוך שבועיים, אבל אם יש לכם אירוע גדול קרב - כמו חתונה או ראיון עבודה חשוב - אתם בטח תוהים איך ניתן להיפטר מהר מפצע הקור שלכם. למדו על אפשרויות הטיפול שלכם בפצעי קור וכיצד תוכלו למנוע התפרצויות עתידיות.

תרופות מרשם

לקבלת התוצאות הטובות ביותר, פנו לרופא המשפחה או לרופא השיניים שלכם עם הסימן הראשון של פצעי קור. הם יכולים לרשום תרופה אנטי-ויראלית כדי לעזור לפצע הקור שלכם להחלים מהר יותר. למרות שהתרופה האנטי-ויראלית לא תחסל את הנגיף מהמערכת שלכם, היא יכולה להפחית את משך התפרצות פצעי הקור.

על פי האקדמיה האמריקאית לדרמטולוגיה, הרופא שלכם עשוי לרשום אחד משני פורמטים:

  • קרם מקומי שנמרח ישירות על פצעים כמו קרם דוקוסנול או קרם אציקלוביר.
  • תרופה שנוטלים דרך הפה, כגון acyclovir, valacyclovir, או famciclovir.

תרופות אלו יעילות ביותר כאשר הן נלקחות לפני הופעת השלפוחיות. כאשר אתם מרגישים את פצעי הקור מגיעים - עקצוץ, צריבה, נפיחות ואדמומיות באזור הם כולם רמזים - התרופות יכולות לעזור לרפא את פצעי הקור או אפילו למנוע מהם להופיע בכלל.

תרופות ללא מרשם נגד פצעי קור

למרות שרוב התרופות האנטי-ויראליות זמינות רק עם מרשם, יש כמה אפשרויות ללא מרשם שיכולות לעזור להפחית את הכאב ואי הנוחות של פצעי קור. על פי המרכז הלאומי למידע ביוטכנולוגיה, משחות, קרמים, מדבקות או ג'לים אלו יכולים להאיץ את תהליך הריפוי בערך ביום אחד, ולפעמים הם יכולים למנוע גם היווצרות שלפוחיות או גלדים. חפשו קרם מקומי המכיל אציקלוביר, פנציקלוביר או דוקוסנול. בדיוק כמו תרופות המרשם, אפשרויות ללא מרשם אלו פועלות בצורה הטובה ביותר כאשר משתמשים בהן בסימנים הראשונים להתפרצות של פצעי קור.

אם אתם מחפשים הקלה על כאב ואי נוחות של פצעי קור, ישנן גם משחות מאלחשות הפועלות לאלחוש מקומי כדי לעזור להרדים את הכאבים ולספק הקלה בפצעי הקור. קרמים אלה מכילים מרכיבים פעילים כמו בנזוקאין, לידוקאין וטטרקיין.

תרופות ביתיות לפצעי קור

אם ארון התרופות שלכם אינו מצויד בתרופה אנטי-ויראלית, השתמשו בתכשירים אלו לפצעי קור עד שתוכלו לראות רופא או לבקר בבית מרקחת.

  • השתמשו בקומפרסים קרים. נסו להחזיק מטלית קרה ולחה על פצע הקור שלכם. זה יכול להפוך את הפצע שלכם לפחות אדום ופחות מחוספס ולעזור לו להחלים מהר יותר מאשר אם לא תטפלו בו. אם אתם מרגישים את פצע הקור מגיע, אבל הוא עדיין לא הופיע, החזיקו קוביית קרח על האזור. שיטה זו עשויה למנוע פצעי קור מלהתפתח או לגרום להם להיעלם מהר יותר.
  • שמרו על לחות האזור. השתמשו בבאלם לשפתיים או בקרם לחות כדי לשמור על לחות באזור השפתיים והפה ולמנוע מהפצע להתייבש ולהתקלף. חשוב גם לשמור על אזור זה מוגן מפני השמש, אז חפשו תכשיר לשפתיים עם SPF 30 ומעלה.
  • אל תגעו בפצעי קור. למרות שזה מפתה לגעת בפצע או לגרד את העור המתקלף, הרחיקו את הידיים ותנו לו לרפא את עצמו. בנוסף, הפצע מדבק, אז אם אתם נוגעים בשפתיים שלכם, הקפידו לשטוף ידיים לאחר מכן כדי למנוע את הפצת הנגיף לאנשים אחרים או לאזורים אחרים בגופכם.

עזרו למנוע פצעי קור עתידיים

למרות שלווירוס שגורם לפצעי קור אין תרופה, ישנם אמצעים שתוכלו לנקוט כדי למנוע התפרצויות. אמצעי מניעה אלה כוללים:

  • להבין את הגורמים לפצעי הקור שלכם. הבנה מה גורם להתפרצות פצעי הקור שלכם יכולה לעזור לכם בטווח הארוך להרחיק אותם. כמה גורמים מעוררי דלקת נפוצים כוללים חרדה, כוויות שמש, תשישות, שינויים הורמונליים, הצטננות, שריטות או פציעות קלות בשפה. ייתכן שתצטרכו להימנע מחשיפת יתר לשמש, למצוא דרכים להפחית את רמות החרדה או לנקוט בפעולות אחרות כדי למנוע התפרצויות עתידיות.
  • החלפת פריטים מזוהמים. לאחר שתעברו את תהליך ההחלמה ונפטרתם מפצע הקור, הקפידו להחליף את מברשת השיניים,את הלחות לשפתיים, וכל פריט אחר שיצר מגע עם פצע הקור שלכם ואינם ניתנים לשטיפה ולחיטוי בקלות. הנגיף שגרם לפצע הקור שלכם יכול לחיות על פריטים אלו במשך ימים ולגרום לשפתיים שלכם להידבק מחדש.
  • שוחחו עם רופא המשפחה או רופא השיניים. אם אתם סובלים מפצעי קור לעתים קרובות, רופא המשפחה או רופא השיניים שלכם עשוי להמליץ על נטילת תרופה אנטי-ויראלית באופן קבוע כדי לסייע במניעת התפרצויות. הם יכולים גם לעזור לכם לזהות גורמים אפשריים ולהמליץ על שינויים באורח החיים כדי להקטין את הסיכוי שלכם לקבל פצעי קור.

פצעי קור יכולים להיות מעצבנים, כואבים ומציקים. כאשר יש לכם אירוע חשוב מתקרב, השתמשו בטיפים האלה כדי להיפטר מהר מפצעי קור, למנוע התפרצויות עתידיות ולהחזיר את החיוך המקסים שלכם.

רוצים עוד טיפים או הצעות ישר למייל?

הירשמו עכשיו