Badge field

נחירות: תבקשו עזרה מרופא השיניים שלכם

Published date field

 

האם אתם נוחרים? אם כן, אתם בחברה טובה. על פי הערכה של האגודה האמריקאית לכירורגיה אורלית ומקסילופציאלית כ- 30 עד 50 אחוזים מהאוכלוסייה בארה"ב נוחרים בשלב כזה או אחר של חייהם. רבים פונים לעזרת רופא המשפחה שלהם, אך האם ידעתם שאפשר להתייעץ בנושא גם עם רופא השיניים?

מדוע אנחנו נוחרים?

נחירות מופיעות כאשר ישנה חסימה בדרכי הנשימה בזמן שינה. האגודה האמריקאית לרפואת שיניים מסבירה שהחסימה עלולה להיגרם על ידי הלשון או על ידי רקמות רכות בפה. כאשר רקמות המצויות בנתיב האוויר מתנגשות זו בזו, נוצרת תנודה המפיקה רעש חזק.

צלילי הנחירה הרמים יכולים גם להופיע עם הפסקות קצרות בין הנחירות. דפוס זה עלול להצביע על דום נשימה בשינה (אפניאה). אצל אנשים שסובלים מדום נשימה חסימתי בשינה, הנשימה ממש נפסקת לזמן קצר. תהליך זה עלול להיות בעל השלכות מזיקות על הגוף, כגון התפתחותן של טרשת עורקים ובעיות רציניות אחרות בלב ובכלי הדם. כמו כן דום נשימה בשינה והנטייה לנחור בלילה עלולים לגרום עייפות ותשישות במשך היום.

כיצד יכול רופא השיניים לעזור?

אם אתם, בן, או בת הזוג שלכם שמים לב לבעיה מתמשכת בשינה, דברו על כך עם רופא השיניים שלכם. היו מוכנים לתאר את דפוס הרעש שנשמע בנחירות וגם אפיזודות של שינה ותשישות במשך היום.

ישנן מספר בדיקות שרופא השיניים יכול לתאם לכם במטרה לשמור על בטיחותכם בלילה. אחת הבדיקות נקראת פוליסומנוגרם, או בדיקת שינה. בפרק הזמן שבו מתבצעת ההערכה מנתחים המומחים את דפוסי השינה שלכם והסימנים החיוניים שלכם מנוטרים במהלך לילה שלם.

אך קיימות בנוסף שיטות ריפוי אחרות שרופא השיניים יכול להמליץ עליהן. המכון הלאומי לחקר ההזדקנות שבמכונים הלאומיים לבריאות (HNI) ממליץ על השיטות הבאות להפחתת נחירות בשינה:

  • ירידה במשקל. עודף משקל עלול לגרום שינויים במבנים סביב נתיב האוויר.
  • אל תצרכו אלכוהול בלילה, או הגבילו את עצמכם לכמות קטנה מאוד. אלכוהול עשוי לשנות את איכות השינה.
  • הפחיתו או הפסיקו את השימוש בתרופות הרגעה או תרופות שינה. שוחחו עם הרופא שלכם על אלטרנטיבות.
  • אל תשנו על הגב. נסו שינה על הצד בתוספת של כרית תומכת.

בסיוע רופא השיניים שלכם אתם אמורים להגיע לשורש בעיית הנחירות ולישון טוב יותר בלילה.

 

רוצים עוד טיפים או הצעות ישר למייל?

הירשמו עכשיו