אישה עם מברשת שיניים מברשת את שינייםיה בחדר אמבטיה.

4 שאלות שאולי תשאלו על שטיפת פה כלורהקסידין גלוקונאט

כלורהקסידין גלוקונאט היא שטיפת פה במרשם בלבד המשמשת להפחתת רובד חיידקים, לטיפול בדלקת חניכיים או לטיפול בפריודונטיטיס. המשיכו לקרוא כדי ללמוד את התשובות לשאלות נפוצות על כלורהקסידין גלוקונאט. וזכרו, אתם תמיד יכולים לשאול את רופאי השיניים שלכם על מידע נוסף.

1. מהי שטיפה פה כלורהקסידין גלוקונאט?

כלורהקסידין גלוקונאט היא רק אחד מהטיפולים הזמינים למצבי בריאות הפה כמו מחלת חניכיים מוקדמת (דלקת חניכיים) ומחלת חניכיים מתקדמת (פריודונטיטיס). על פי סקירת ספרות ב-Journal of Dentistry, כלורהקסידין נרשם כדי להפחית פלאק (ביופילם על שיניים), למנוע עששת וזיהומים, או לטפל בפריודונטיטיס. בדרך כלל כלורהקסידין גלוקונאט נרשם לשימוש זמני.

2. איך זה עובד?

כלורהקסידין גלוקונאט הוא חומר אנטי מיקרוביאלי: הוא הורג חיידקים בכל הפה. ניתן להשתמש בכלורהקסידין בצורות שונות. אם רופא השיניים או הרופא המומחה שלכם רושם שטיפת פה, עקבו אחר ההוראות. על פי מחקר ב-Journal of Indian Society of Periodontology, ניתן למרוח כלורהקסידין גלוקונאט גם ישירות מתחת לקו החניכיים בבית או במרפאה.

3. האם ישנם תופעות לוואי?

לשטיפת פה כלורהקסידין גלוקונאט יש כמה תופעות לוואי אפשריות, כמו שינוי בטעם, הצטברות אבנית מוגברת או הכתמה של השיניים, החניכיים ומכשירי השיניים. אבל תופעות הלוואי הללו מופיעות בדרך כלל רק בשימוש ארוך טווח ורופא השיניים או הרופא שלכם ישקול אותן לפני שהוא ירשום את המרשם.

בעוד שתופעות לוואי חמורות של שימוש במי פה תרופתי הן נדירות, על פי אוניברסיטת מישיגן, כלורהקסידין גלוקונאט יכול לגרום לתגובה אלרגית נדירה אך חמורה. התקשרו מיד לרופא השיניים או לרופא שלכם אם אתם חווים אחד מהתסמינים הללו או תגובה כלשהי לאחר השטיפה.

4. כמה זמן עלי להשתמש בשטיפה פה כלורהקסידין גלוקונאט?

תקופת הטיפול תקבע על ידי רופא השיניים הרושם. רופא השיניים או הרופא שלכם ירשמו ריכוז ספציפי של כלורהקסידין גלוקונאט (רוב שטיפות הפה מכילות רק 0.02% כלורהקסידין, אבל זה יכול להשתנות) וכן את משך הטיפול.

שום טיפול אינו מהווה תחליף להיגיינת הפה. נסו לצחצח שיניים עם מברשת שיניים בעלת זיפים חיצוניים מעוקלים ורכים לניקוי קו החניכיים וזיפים פנימיים מוצקים יותר לניקוי שיניים יעיל. וזכרו לנקות בין השיניים באמצעות חוט דנטלי, סילון דנטלי או חומר ניקוי בין שיניים אחר. שוחחו עם רופא השיניים שלכם על האפשרויות שלכם והם יוכלו לעזור לכם למצוא את הפתרון המתאים ביותר לצרכי בריאות הפה שלכם.

רוצים עוד טיפים או הצעות ישר למייל?

הירשמו עכשיו