שתי נשים צעירות חיוך שמח, מתחבקות בחוץ.
Badge field

מורסות בשיניים וזיהום בחניכיים: עובדות שצריך לדעת

אם הבחנתם בגבשושית לבנה או גוש חריג בחניכיים שגורם לכאב, יכול להיות שיש לכם מורסה דנטלית. מורסות שיניים יכולות להיות לא נעימות, אבל הן גם ניתנות לטיפול בקלות עם טיפול נאות בפה באופן יומיומי ועזרה מרופא השיניים שלכם. המשיכו לקרוא כדי ללמוד הכל על מורסות שיניים ומה שאתם צריכים לדעת על הטיפול בהן.

מהן מורסות בשיניים (אבצס דנטלי)?

מורסה דנטלית היא הצטברות מוגלה הנגרמת על ידי זיהום חיידקי בתוך השן או החניכיים. ישנם שני סוגים של מורסות בשיניים: מורסה פריאפיקלית, או מורסה בשן, משפיעה על שורש השן. הסוג השני, מורסה פריודנטלית (חניכיים), משפיעה על החניכיים. מורסות בחניכיים מופיעות בדרך כלל במקרים של מחלות חניכיים חמורות, כאשר החניכיים התרחקו מהשיניים, מה שגורם להיווצרות כיסים. בשני סוגי המורסות ישנם כיסים קטנים שמתמלאים בנוזל חיידקי או במוגלה. אבל אל דאגה, עם הטיפול הנכון, תוכלו להבריא מכל סוג ולהחזיר את השליטה על בריאות הפה שלכם.

האם יש לי מורסה בשיניים?

למרות שקשה לזהות עששת או זיהום חניכיים בהתחלה, בדרך כלל קל מאוד לדעת מתי נוצרת מורסה. לרוע המזל, הסימפטום המשמעותי ביותר של מורסה בשיניים הוא כאב - הכאב ממורסה בשיניים הוא מתמשך, חד ולעיתים חזק מספיק כדי להיות מטרד. אתם עלולים להיתקל בבעיות ללעוס, רגישות למזונות חמים או קרים, ואפילו בלוטות לימפה נפוחות, המסייעות להילחם בזיהום בכל הגוף.

אולי גם תוכלו להרגיש את המורסה בפה שלכם. במקרה של מורסה בחניכיים, אתם עלולים להבחין בנפיחות שנראית כמו פצעון בחניכיים שיכולה להיות מלווה בכאב או ללא כאב. ייתכן שתבחינו בטעם רע בפה שלכם אם המורסה מתנקזת. מורסות הן זיהומים פעילים, וחלק מהאנשים עלולים גם לפתח חום.

איך לטפל במורסה בשיניים?

עדיף לגשת לרופא השיניים שלכם ברגע שאתם חושדים או מגלים מורסה בפה שלכם. שטיפה עם מי מלח חמימים מספר פעמים ביום עשויה לספק הקלה מסוימת, לפחות עד שתפגשו עם רופא השיניים. רופא השיניים שלכם עשוי להמליץ גם על נטילת תרופה לכאבים ללא מרשם או תרופות אנטי דלקתיות.

השלב הראשון בטיפול במורסה בשיניים או בחניכיים הוא לנקז את החיידקים מהכיס ולנקות את האזור. זה יתבצע במהלך הפגישה שלכם. אל תנסו לנקז את המורסה בעצמכם. לאחר מכן רופא השיניים שלכם עשוי לרשום לכם אנטיביוטיקה, במיוחד אם יש לכם חום או בלוטות נפוחות. הקפידו לקחת כל תרופת מרשם לפי ההוראות לקבלת התוצאות הטובות ביותר.

השלב הבא בטיפול תלוי במיקום המורסה:

  • במקרים מסוימים, אם קיימת מורסה בשן, הרופא המומחה לאנדודוטיה יבצע טיפול שורש. במהלך תהליך זה, רופא השיניים יסיר את העיסה החולה ממרכז השן, ינקה את האזור, ימלא את התעלה ויוסיף כתר לתמיכה בשן, וישאיר את השן בריאה וטבעית.
  • טיפול במורסה בחניכיים כרוך בניקוז הזיהום וניקוי עמוק של האזור בעזרת סקיילינג (ניקוי עמוק) והקצעת שורשים. התהליך מסיר רובד חיידקים ואבנית משטח השן ומתחת לקו החניכיים. זה גם מחליק את פני השן והשורש, מה שמקשה על חיידקים להיצמד אליה. רופא השיניים שלכם עשוי לרשום אנטיביוטיקה כדי לחסל כל זיהום שנותר. אם העצם או החניכיים נפגעו קשות ממחלת חניכיים, ייתכן שתזדקקו לניתוח כדי לנקות את הזיהום ולטפל בעצם וברקמות התומכות כדי למנוע מהמורסה לחזור.

איך שומרים כדי למנוע שזה לא יחזור?

לאחר שהמורסה הדנטלית טופלה ונמצא פתרון, תרגול טוב של טיפול בפה בבית יכול למנוע מהבעיה לקרות שוב. שגרת טיפול נאותה בפה כוללת צחצוח שיניים פעמיים ביום עם משחת שיניים המספקת הגנה נגד חיידקים, ומסייעת במניעת הצטברות אבנית וניקוי בין שיניים לפחות פעם ביום. לא משנה מה אתם עושים בבית, תמיד כדאי לראות באופן קבוע את רופא השיניים שלכם, לפחות פעמיים בשנה. אם יש לכם היסטוריה של זיהום בחניכיים, רופא השיניים שלכם אולי ירצה לראות אותכם לעתים קרובות יותר כדי לוודא שהחניכיים שלכם נשארות בריאות.

הטיפול במורסה דנטלית חשוב בשמירה על בריאות הפה שלכם. ללא טיפול, המצב יכול לגרום לזיהום נוסף. עם טיפול עקבי ועזרה מרופא השיניים שלכם, ניתן לטפל בקלות במורסת השיניים שלכם, ותוכלו לחזור ליהנות מהחיוך הנקי והבריא שלכם.

רוצים עוד טיפים או הצעות ישר למייל?

הירשמו עכשיו