אימא מחזיקה תינוקת בחוף הים

פצעים בפה אצל פעוטות: גורמים וטיפולים

אם זה עתה התחלתם ללמד את ילדיכם הרגלים טובים לטיפול בפה, זה יכול להיות מדאיג לזהות פתאום פצע. אל דאגה; זה לא משקף כמה טוב הם מצחצחים או משתמשים בחוט דנטלי. בדיוק כמו מבוגרים, גם פעוטות רגישים לפצעים בפה. על פי בית החולים לילדים בסיאטל, כיבים בפה אצל ילדים מופיעים לעתים קרובות בכמה דרכים שונות. בעוד שרופא השיניים שלכם או רופא הילדים צריכים לאבחן את הפצע, זה מועיל ללמוד את הסימנים, התסמינים והגורמים כדי שתוכלו למנוע טוב יותר ולטפל במהירות בפצעים בפה אצל ילדים.

האם לפעוט שלי יש אפטה?

כיבים בפה, או אפטות, הם פצעים עגולים המתפתחים בתוך הרקמה הרכה של הפה ומהווים את הגורם המוביל לפצעי פה אצל ילדים לאחר גיל חמש. הם יכולים להיות אדומים, לבנים או אפורים. פצעי אפטה יכולים להיות כואבים ולהפריע לאכילה ולשינה, אבל הם אינם מדבקים. על פי ה Mayo Clinic פצעי אפטה נמשכים בדרך כלל שבעה עד 14 ימים.

פצעי אפטה הם שכיחים, קורים שוב ושוב ויכולים להיגרם על ידי:

  • פציעות קלות בפה עקב צחצוח אגרסיבי או נשיכת לחי בשוגג
  • אלרגיות או רגישויות לאוכל
  • מחסור בויטמינים
  • מתח, מחסור במנוחה, או הפרעות במערכת החיסון

החדשות הטובות הן שישנן מספר תרופות ביתיות שיעזרו להקל על אי הנוחות הנגרמת על ידי פצעי אפטות. שטיפה עם מי פה אנטי-מיקרוביאלים, שימוש בקרח על הפצע, ווידוא שלמברשת השיניים שלהם יש סיבים רכים, כל אלו יכולים לעזור להקל על הגירוי. כזכור, פצעי אפטה מופיעים בתוך הפה, בעוד פצעי קור מופיעים בדרך כלל מחוץ לפה.

מדוע יש פצעי קור לילדים?

פצעי קור הם סוג של וירוס הרפס סימפלקס מסוג 1, וירוס מדבק העובר במגע. פצעי קור אצל מבוגרים הם הגורם לזיהומי הרפס סימפלקס בילדים צעירים. אז, ככל שזה קשה להימנע מלהתכרבל יחד, שימו לב שאם אתם חושבים שיש לכם את הנגיף, עדיף להימנע מנשיקת לילה טוב כשיש פצע. כמו כן, דברו עם הרופא שלכם לגבי הנקה אם אתם חושבים שיש לכם התפרצות.

על פי בית החולים לילדים בסיאטל, ההתפרצות הראשונה של נגיף פצעי הקור יכולה להיות חמורה ומתרחשת בדרך כלל בין הגילאים 1 עד 3. זה יכול לגרום ל-10 שלפוחיות או יותר מלאות בנוזלים, על החניכיים, הלשון והשפתיים ויכולות להופיע גם על השפתיים החיצוניות או על העור סביב הפה. חום וקושי בבליעה גם יכולים להופיע. פצעי קור נרפאים בדרך כלל בתוך כשבועיים עד 4 שבועות. רופא הילדים של ילדכם עשוי להמליץ על תרופה אנטי-ויראלית כדי לזרז ריפוי של פצע קר.

מהי מחלת הפה והגפיים?

מחלת הפה והגפיים (HFMD) מופיעה בדרך כלל בצורת שלפוחיות אדומות בתוך הפה ועל כפות הידיים וכפות הרגליים. מתלווה לזה גם חום וחוסר באנרגיה. HFMD מועברת באמצעות וירוס המכונה וירוס קוקסקי, המופיע לרוב בילדים. על פי המרכז לבקרת מחלות ומניעתן, זה מועבר דרך נוזלי גוף, מגע ישיר או חומר צואה. HFMD היא מחלה קלה ואמורה להיעלם תוך שבוע. מכיוון שפצעי קור ו-HFMD מדבקים מאוד, תרצו לוודא שאתם וילדכם נמנעים ממגע ישיר עם כל מי שיש לו כיבים פעילים.

איך פציעות גורמות לפצעים בפה?

פציעות בפה הן תוצאה שכיחה אצל פעוטות. ייתכן שהם נשכו את לשונם או את פנים הלחי או צחצחו שיניים בהתלהבות רבה מדי כשהם רק מתחילים ללמוד הרגלים טובים לטיפול בפה. מזון חם יכול להיות סיבה נוספת אם הפעוט שלכם אינו סבלני מספיק לתת לארוחה האהובה עליו להתקרר. רוב פצעי הפה אצל פעוטות הנגרמים מפציעות וכוויות נראים אדומים בהתחלה והופכים ללבנים בעת ההחלמה, כך שפצעים שנשכחו עשויים להיראות דומים לפצע אפטה.

איך מטפלים בבית בפצעים בפה אצל פעוטות?

הפתרונות לנוחות וטיפול בבית הם מזון קר, הידרציה, מנוחה ולתת לפצע לעשות את שלו. בדקו עם רופא השיניים או רופא המשפחה שלכם לגבי מינון של פרצטמול, איבופרופן וסותרי חומצה, שכולם עשויים להקל על אי הנוחות.

מתי להתקשר לרופא?

אם התינוק שלכם אינו זז, הוא חלש מאוד, יש לו נפיחות בפנים או אולי בלע חומר כימי, או יש לו פצע שהופיע לאחר נטילת תרופות, עליכם להתקשר מיד לרופא הילדים שלכם. אחרת, פנקו את ילדכם קצת יותר ונקטו בגישת נחכה ונראה.

רוצים עוד טיפים או הצעות ישר למייל?

הירשמו עכשיו