כשאתם שורפים את לשונכם, כל שאתם רוצים זה לדעת מתי זה ירגיש טוב יותר. כוויה בלשון מהווה מטרד נפוץ כאשר לא שמים לב כמה האוכל או המשקה שלכם חם לפני שאתם נוגסים או לוגמים אותו. זה עלול אפילו לגרום לפפילות הפיליפורמיות (הגבשושיות הטבעיות על הלשון שלכם) להיעלם באופן זמני. זה קל לשכוח מטמפרטורת האוכל לפני שאוכלים או שותים, אך זהו גורם שכיח לכוויה בלשון.
כוויה בפה דורשת תגובה מהירה אם אתם רוצים להקל על הכאב. למרבה המזל, ישנם מספר טיפולים שיכולים לסייע לכוויה בלשון בפעם הבאה בעת לגימת קפה רותח או ביס מפיצה רותחת.
1. ללגום ולהרגיע
התגובה הראשונית שלכם לכוויה בלשון תקבע את קצב ההתאוששות שלכם. כמו בכל כוויה קלה, מים קרים יכולים להרגיע את הגירוי במהירות. שתו כוס כדי להוריד את טמפרטורת הלשון ולשמור על לחות הפה שלכם. זרימת רוק היא מפתח לוודא שבקטריה לא תגרום נזק נוסף לאזור. עדיף להתרחק ממאכלים ומשקאות חמים אחרים, שרק יגרו את הכוויה עד ההחלמה.
2. קררו את האזור
לאחר ה"ארוע" עצמו, אכלו מאכלים רכים וקרים בהמשך היום לאלחוש תחושת הצריבה באופן טבעי. בחרו במאכלים קלים לאכילה , כגון פירות רכים, יוגורט או רסק תפוחים. המאכלים העדינים האלו יכולים לסייע בהרגעת תחושת הצריבה. הקפידו לשתות כוס מים ובו זמנית לשטוף שאריות אוכל שנותרו ועדיין יכולות להכאיב ללשונכם.
3. שטפו עם מי מלח
כאשר הפה שלכם התקרר, נסו לשטוף עם תמיסה חמימה של מי מלח. הוסיפו שמינית כפית מלח לכוס מים חמימים (200 מ"ל). העבירו את התמיסה בפה בעדינות, וירקו החוצה. תמיסת מי מלח פועלת כמחטא טבעי שיכול להפחית נפיחות וכאב, מסייעת בהקלת הסימפטומים של כוויה בלשון שלכם.
4. הביאו דבש
דבש הוא מרפא כוויות נוסף שנחקר על תכונותיו האנטי-מיקרוביאליים, והיכולת שלו לדרבן ריפוי מהיר יותר. דבש שימש במשך אלפי שנים כתרופה לכוויות בכל רחבי העולם, וכבונוס הוא טעים! רק וודאו לצחצח אחרי בכדי למנוע חורים בשיניים הנגרמים על ידי סוכר.
5. קחו כדור "הרגעה"
כשכל ההצעות מעלה אינן מספקות את ההקלה שאתם זקוקים לה, ישנן תמיד תרופות ללא מרשם משככות כאבים. נטלו את המינון המומלץ של פרצטמול לכאבים או איבופרופן לטיפול בדלקת. השתמשו במברשת שיניים בעלת סיבים רכים ביותר, שיהיו עדינים יותר על הרקמה העדינה בפה שלכם.
אם אינכם בטוחים בגורמים לסימפטומים של כוויה בלשון, או שהם אינם נעלמים, בדקו עם רופא השיניים שלכם בכדי לשלול את "תסמונת הפה השורף", בעיה כרונית שאינה נגרמת מכוויה ממשית.
כוויה בלשון עוברת עם הזמן, אך בינתיים, זה מנחם לדעת שניתן לנסות כמה טיפולים פשוטים שעובדים. למניעת כוויות עתידיות או סיכון בהרעת מצב הכוויות הקיימות, קחו לגימות קטנות וביסים קטנים לבדיקת הטמפרטורה של מאכלים ומשקאות חמים. תחזרו למצב הרגיל תוך זמן קצר.