טיפול בבָּאֶשֶׁת הפה, המוכרת גם בשם ריח רע מהפה, יכול להיות בעייתי כל עוד לא מגלים מה גרם לבעיה מלכתחילה. לכן לפעמים צריך קודם לבקר אצל רופא השיניים ולגלות את הגורם, ורק לאחר מכן אפשר להיפטר לנצח מהריח הרע מהפה.
אם אתה מעדיף לדחות כרגע את הביקור אצל רופא השיניים, תוכל להתחיל לטפל בבעיה בבית. הדבר הראשון שעליך לעשות הוא להקפיד על שגרה של צחצוח שיניים ושימוש בחוט דנטלי. אם עד עתה לא צחצחת שיניים והשתמשת בחוט דנטלי אחרי כל ארוחה, עשה זאת. לעתים קרובות באשת הפה נגרמת מחיידקים המתרבים מהר יותר מכפי שאפשר לסלק אותם. ככל שתתעלם מהחיידקים, כך הבעיה תחמיר. לכן כדאי שתקפיד שאחרי הארוחה לא יישארו בפיך שיירי מזון.
כאשר אתה מצחצח שיניים במטרה להיפטר מריח רע מהפה, זכור את העצות הבאות:
קנה מברשת שיניים המגיעה לכל פינה ועיקול בפה. למשל, ייתכן שאתה זקוק למברשת שיניים כפופה כדי להגיע לחלק האחורי של הפה או למברשת בעלת זיפים באורכים שונים, המגיעה בקלות רבה יותר לשיניים קשות גישה.
נקה גם את הלשון. חיידקים גורמי ריח רבים חיים על-פני הלשון.
שים לב במיוחד לאזור המפגש בין קו החניכיים לשיניים. חיידקים המתפתחים באזור זה מסוגלים להיכנס לקפלים ברקמת החניכיים, מתחת לקו החניכיים.
אחרי צחצוח השיניים וסילוק החיידקים בעזרת מברשת שיניים, שטוף את הפה במי פה.
הנה עוד כמה אפשרויות טיפול בבאשת הפה שכדאי לך להכיר:
אם אתה מעשן, שקול להיגמל מעישון. טבק מגרה את רקמת החניכיים, מה שמעודד התפתחות זיהומים ומחמיר את הריח הרע מהפה.
אכול פחות סוכר. סוכר מהווה קרקע מזון מצויינת לחיידקים ועוזר להם להתרבות במהירות.
אם הטיפולים הביתיים אינם עוזרים, גש לרופא השיניים שיבדוק את מצב רובד השן (פלאק) והאבנית בפיך. גם אם אינך רואה אותם, ייתכן שהם הצטברו במקום מוסתר או מתחת לקו החניכיים.
אם אינך חש בטוב, גש לרופא המשפחה אשר יוכל לבדוק ולהעריך אם יש לך מחלות מסוימות, כמו סוכרת, בעיות בכליות, זיהומים בסינוסים, בעיות בכבד ובעיות רפואיות אחרות הקשורות לריח רע מהפה.