ילד ורופא שיניים מסתכלים על צילומי רנטגן ומדברים על שן בינה תופעות לוואי
Badge field

שן בינה תופעות לוואי שליליות אם לא מטפלים

Published date field

שיני בינה הן השיניים האחרונות המופיעות בפה, והן בוקעות בדרך כלל בשנות העשרה המאוחרות או בראשית שנות העשרים שלכם. אם יש לכם מזל, הן גדלות בצורה ישרה ובריאה. לפעמים, שיניים חשובות אלו עלולות להיתקל בטראומה שתגרום להן להישבר. טוחנת שבורה אינה דבר שיש להתעלם ממנו. עליכם לפנות לטיפול שיניים מיידי לפני שייגרם נזק נוסף.

זיהום ועששת

כשמדובר בשן שבורה, הזמן הוא הגורם החשוב ביותר. שן בינה שבורה שנותרה ללא טיפול יכולה להוביל לבעיות רבות. תלוי במיקום השבר, הוא עלול להותיר חור שהופך את השן לפגיעה יותר לחיידקים ולעששת.

אם חיידקים יחדרו לשבר, אתם עלולים לסיים עם שן נגועה. זיהום שאינו מטופל עלול להתפשט לרקמת החניכיים שמסביב לשיניים אחרות ולקו הלסת שלכם. הוא עלול להתפשט אפילו לחלקים אחרים בגופכם, דבר שעלול להוביל לבעיות ומחלות אחרות. סימנים לזיהום כוללים נפיחות באתר השן השבורה וברקמות הסמוכות, כאב פועם ולעיתים הופעת חום.

אפשרויות טיפול

אם נשברה לכם שן בינה, פנו מייד לרופא השיניים שלכם. קבעו תור לבדיקת השן, יתכן ויבוצע צילום רנטגן ורופא השיניים יחליט על אפשרויות הטיפול. אל תחכו עד שהכאב יהיה בלתי נסבל, או שעלול להיות מאוחר מדי מכדי להציל את השן.

אם השן שלכם מראה סימנים של זיהום, תקבלו אנטיביוטיקה כדי לטפל בו לפני ביצוע כל טיפול. עקירה כירורגית של השן השבורה עשויה להיות אחת מאפשרויות הטיפול עליהן ימליץ רופא השיניים.

שן בינה שבורה תגרום נזק רב מתועלת אם לא תטופל. למידע נוסף על שיני בינה במרכז בריאות הפה באתר קולגייט.

רוצים עוד טיפים או הצעות ישר למייל?

הירשמו עכשיו