שתלים בשיניים, מה חשוב לדעת
Badge field

שתל בעצם: דברים מה שכדאי לדעת

Published date field

שתל בעצם (endosteal) הוא שתל שן (נקרא גם שתל דנטלי) שיכול לעזור לשקם את החיוך של מי שאיבד שן אחת או יותר. קיימים מספר שיקולים לבחירת השתל הטוב ביותר, ולכן אתה מוזמן להמשיך לקרוא וללמוד מידע נוסף שיעזור לך להחליט מה מהלך הטיפול המתאים עבורך.

מהו שתל בעצם?

על-פי האקדמיה האמריקאית לפריודונטולוגיה, שתל בעצם מותקן ישירות בעצם הלסת והוא השתל הנפוץ ביותר. השתל הוא מעין בורג או גליל המותקן בתוך עצם הלסת, והוא יכול לתמוך בשן תותבת אחת או יותר. אחרי החדרת השתל וריפוי המקום מותקנת על השתל שן תותבת מלאכותית, שבאה במקום השן הטבעית.

אילו רכיבים כולל שתל בעצם?

לשתל בעצם שתי צורות עיקריות: חרוט (קונוס) וגליל (צילינדר), והוא מורכב ממספר חלקים. הגליל מורכב מבורג, שהוא גליל או חרוט קטן העשוי טיטניום, חומר קרמי, או פולימר, ומעליו מורכב מבנה. קיימים גם שתלים בצורת להב אך הם פחות נפוצים בארץ. בכל מקרה, השן התותבת מורכבת על המבנה של השתל.

אילו שלבים כוללת השתלת שיניים?

אחרי שרופא השיניים עוקר את השן וקובע שהמתרפא הוא מועמד מתאים להשתלת שיניים מוצלחת, המתרפא מגיע לייעוץ ולבניית תוכנית טיפול להשתלה. מטרת פגישת הייעוץ היא להסביר למתרפא את שלבי התהליך ומה יתבצע בכל ביקור ואת לוח הזמנים והעלויות עבור השתל והשיקום. אחרי שהמתרפא חותם על הסכמה להשתלה, הוא קובע תור להשתלת הבורג, שהוא החלק של השתל המוחדר לתוך העצם. בחלק מהמקרים הרופא שמבצע את ההשתלה רושם למתרפא אנטיביוטיקה או תרופות אחרות שאותן עליו ליטול לפני ואחרי ניתוח ההשתלה.

אחרי השתלת הבורג ממתינים לרוב פרק זמן מסוים (בדרך כלל שלושה עד שישה חודשים) עד לקליטת השתל. תהליך זה נקרא אוסאואינטגרציה, ובו העצם משתלבת בשתל והם הופכים ליחידה אחת המהווה בסיס חזק ועמיד לאורך זמן. בפרק זמן זה המתרפא יכול לאכול, לשתות ולדבר כרגיל (לרוב יותקנו לו תותבות זמניות לתקופה זו). לאחר מכן המתרפא שב לביקור נוסף אצל הרופא, להנחת המבנה על שתל השן. בהמשך יוכן שיקום של כתר, תותבת או גשר לפי המטבע שלקח רופא השיניים, והשיקום יותקן כתחליף לשן החסרה.

איך מומלץ לטפל בשתל?

ניקוי יעיל וקבוע של השתל בפיך יעזור למנוע זיהומים. חשוב שתצחצח שיניים באמצעות משחת שיניים מתאימה, המסלקת את החיידקים ביעילות לשעות רבות ומפחיתה את כמותם בפה. כדי למנוע זיהומים ולהבטיח את הצלחת השתל הקפד על תחזוקה נכונה של השתל בהתאם להוראות רופא השיניים.

רוצים עוד טיפים או הצעות ישר למייל?

הירשמו עכשיו