מה קורה במהלך ביקור במרפאת השיניים?
Badge field

מה קורה במהלך ביקור במרפאת השיניים?

Published date field

 

מה קורה במהלך ביקור במרפאת השיניים?

ראשית, חשוב למצוא רופא שיניים שאתו אתם מרגישים בנוח. לאחר שתמצאו רופא שיניים שמוצא חן בעיניכם, השלב הבא הוא לקבוע תור לביקורת – עוד לפני שמתעוררות בעיות כלשהן.

בביקורכם הראשון, רופא השיניים יתעד את כל ההיסטוריה הרפואית שלכם. בביקורים הבאים, אם חל שינוי כלשהו במצבכם הבריאותי, דווחו על כך לרופא השיניים.

רוב הביקורים אצל רופאי השיניים הם לשם בדיקות כלליות. ביקורים סדירים (באופן אידאלי, מדי שישה חודשים) יעזרו לשיניים שלכם להיות נקיות תמיד ולהחזיק מעמד שנים רבות. כמו כן, ביקורים סדירים ימנעו התפתחות של בעיות מכאיבות.

ניקוי יסודי

בדיקה אצל רופא השיניים כוללת כמעט תמיד ניקוי של כל השיניים על ידי רופא השיניים או השיננית. באמצעות מכשור מיוחד מנקה השיננית מתחת לקו החניכיים ומסירה את הפלאק ואת אבן השן, שעלולים לגרום למחלת חניכיים, לחורים בשיניים, לריח רע מהפה ולבעיות אחרות. בנוסף, רופא השיניים או השיננית מלטשים את השיניים ומנקים אותן בחוט דנטלי.

בדיקה מקיפה

רופא השיניים יערוך בדיקה יסודית של השיניים, החניכיים והפה, ויחפש סימנים למחלה או לבעיות אחרות. מטרתו של הרופא לעזור לכם לשמור על בריאות הפה ולמנוע החמרה של בעיות, על ידי זיהוי וטיפול מוקדמים ככל האפשר.

צילומי רנטגן

על בסיס גילכם, סיכון להתפתחות מחלות ותסמנים שונים עשוי רופא השיניים להמליץ לבצע צילומי רנטגן. צילומי רנטגן יכולים לאבחן בעיות שלא ניתן לראות בדרך אחרת, כגון נזק לעצמות הלסתות, שן כלואה, מורסות, ציסטות או גידולים וכן עששת בין השיניים. במרפאת שיניים מודרנית משתמשים במכונות שכמעט אינן פולטות קרינה – לא יותר מזו שאליה הייתם נחשפים במהלך בילוי של יום בשמש או סופשבוע של צפייה בטלוויזיה. כאמצעי זהירות עליכם ללבוש תמיד סינר עופרת בעת ביצוע צילום רנטגן. ואם את בהיריון, דווחי על כך לרופא השיניים, שכן במקרה כזה מבצעים צילומי רנטגן רק במצבי חירום.

ייתכן שרופא השיניים יבקש ממכם לבצע צילום פנורמי. צילום מסוג זה מספק מראה כולל של שתי הלסתות, העליונה והתחתונה ועוזר לרופא השיניים לראות את המנשך שלכם, את היחס בין השיניים השונות ואת הקשת בפיכם.

כל כמה זמן עליי לבקר במרפאת השיניים?

אם השיניים והחניכיים שלכם במצב טוב, ככל הנראה לא תצטרכו לבוא לביקור חוזר במשך שלושה עד שישה חודשים. אם נדרש טיפול נוסף, לדוגמה, לסתום חור בשן, לעקור שן בינה או לתקן כתר שבור, עליכם לקבוע ביקור נוסף לפני שאתם עוזבים את המרפאה. אל תשכחו לשאול את רופא השיניים את כל השאלות המטרידות אתכם – זו ההזדמנות שלכם לקבל את התשובות הדרושות.

 

רוצים עוד טיפים או הצעות ישר למייל?

הירשמו עכשיו