Badge field

תותבת שלמה, תותבת חלקית, טיפול בשיניים תותבות – לימדו עוד

Published date field

 

שיניים תותבות הן תחליף לשיניים חסרות שניתן להוציא מהפה ולהחזיר לפה. שיניים תותבות דורשות זמן הסתגלות והתחושה שהן יוצרות אף פעם לא תהיה זהה לגמרי לשיניים רגילות, אולם כיום השיניים התותבות נוחות יותר ונראות טבעיות יותר מאי פעם.

קיימים שני סוגים עיקריים של שיניים תותבות: תותבת שלמה ותותבת חלקית. רופא השיניים יעזור לכם לבחור את סוג השיניים תותבות המתאימות לכם ביותר, בהתאם לצורך ולעלות.

כיצד פועלות שיניים תותבות?
במקרה של תותבת שלמה, מותקן על החניכיים בסיס אקרילי שתואם את צבע הרקמות. בסיס התותבת העליונה מכסה את החך (תקרת הפה) ואילו בסיס התותבת התחתונה מעוצב בצורת פרסה כדי לתת מקום ללשון.

שיניים תותבות מיוצרות בהתאמה אישית במעבדת שיניים לפי מטבעים של הפה. רופא השיניים יקבע איזה משלושת סוגי השיניים התותבות המתוארות להלן מתאים לכם ביותר.

  • תותבת שלמה קונבנציונלית
    תותבת שלמה קונבנציונלית מותקנת בפה לאחר עקירת כל השיניים שנותרו ולאחר החלמתן של כל הרקמות. תהליך הריפוי עשוי להימשך מספר חודשים ובמהלך זמן זה תישארו ללא שיניים.
  • תותבת שלמה מידית
    תותבת שלמה מידית מוכנסת לפה מיד לאחר עקירת השיניים הנותרות. (רופא השיניים לוקח מידות במהלך ביקור קודם ומכין בעזרתם דגם של הלסת). היתרון העיקרי של תותבת מידית הוא שאינכם צריכים להישאר ללא שיניים, אולם צריך לרפד אותה מחדש מספר חודשים לאחר הכנסתה לפה. הסיבה לכך היא שהעצם התומכת בשיניים משנה את צורתה במהלך תהליך ההחלמה, שינוי הגורם להתרופפות השיניים התותבות.
  • תותבת חלקית
    תותבת חלקית מחוברת למסגרת עשויה מתכת המתחברת לשיניים הטבעיות. לעיתים מותקנים כתרים על חלק מהשיניים הטבעיות ומשמשים כנקודות עיגון לתותבת. תותבת חלקית מהווה חלופה ניתנת להסרה לגשרים.

כמה זמן לוקח להתרגל לשיניים תותבות ?

שיניים תותבות חדשות עשויות לגרום לתחושת אי-נוחות במהלך השבועות או אפילו החודשים הראשונים לאחר הרכבתן. אכילה ודיבור עם שיניים תותבות עשויים לדרוש מעט אימון. בזמן ששרירי הלחיים והלשון לומדים להחזיק את השיניים התותבות במקומן עשויה להיות תחושה של עצם מגושם בפה או שהשיניים עומדות ליפול. ריור יתר, תחושה שאין די מקו ללשון, גירוי קל או כאב קל שכיחים גם הם. אם אתם חשים גירוי, פנו לרופא השיניים.

כמה זמן שיניים תותבות מחזיקות מעמד?

במשך הזמן, יהיה צורך לרפד, ליצור מחדש או לבנות מחדש את בסיס השיניים התותבות כתוצאה מתהליך של בלאי. בניית בסיס מחדש פירושו יצירת בסיס חדש תוך שמירה על השיניים התותבות הקיימות. כמו כן, הפה משתנה באופן טבעי עם הגיל. שינויים אלה גורמים להתרופפות השיניים התותבות, דבר המקשה על הלעיסה ומגרה את החניכיים. מומלץ לבקר אצלללכת לרופא השיניים לפחות פעם בשנה לבדיקה כללית.

להלן עצות לטיפול בשיניים תותבות:

  • בעת הטיפול בשיניים התותבות החזיקו אותן מעל מגבת מקופלת או מעל קערה עם מים. השיניים התותבות עדינות ועלולות להישבר אם יפלו.
  • אל תניחו לשיניים התותבות להתייבש. כאשר אינכם משתמשים בהן, השרו אותן בתמיסת ניקוי המיועדת לשיניים תותבות או במים.
  • לעולם אל תשתמשו במים חמים שעלולים לגרום לעיוות צורתן של השיניים התותבות.
  • צחצוח יומיומי יסיר מהשיניים התותבות שרידי מזון ופלאק ויעזור למנוע הופעה של כתמים עליהן. ניתן להשתמש באמבט ניקוי אולטראסוני כדי לטפל בשיניים התותבות, אך הוא אינו מהווה תחליף לצחצוח יסודי יומיומי.
  • בקרו אצללכו לרופא השיניים אם השיניים התותבות נשברות, נסדקות או מתרופפות. אל תתפתו לסדר אותן בעצמכם – הדבר עלול לגרום לנזק בלתי הפיך.

 

רוצים עוד טיפים או הצעות ישר למייל?

הירשמו עכשיו