Badge field

מהן שיניים תותבות?

Published date field

 

שיניים תותבות מהוות חלופה לשיניים חסרות. ניתן להוציא אותן מהפה. שיניים תותבות דורשות זמן הסתגלות והתחושה שהן יוצרות אף פעם לא תהיה זהה לגמרי לשיניים רגילות. אולם כיום השיניים התותבות נוחות יותר ואף נראות טבעיות יותר מבעבר.

קיימים שני סוגים עיקריים של שיניים תותבות: מערכת שלמה ומערכת חלקית. רופא השיניים יסייע לכם לבחור את השיניים התותבות המתאימות לכם ביותר בהתאם לצורך בהחלפת שיניים חלקית או מלאה ובהתאם לעלות.

כיצד פועלות שיניים תותבות?

בשיניים תותבות מלאות מתקינים על החניכיים בסיס מחומר אקרילי בצבע רקמת החניכיים. בסיס השיניים התותבות העליונות מכסה את החך (תקרת הפה) ואילו המערכת התחתונה מעוצבת בצורת פרסה כדי להשאיר מקום ללשון.

שיניים תותבות מיוצרות בהתאמה אישית במעבדת שיניים על פי מטבע של הפה. רופא השיניים יקבע איזה משלושת סוגי השיניים התותבות המתוארות להלן מתאים לכם ביותר.

שיניים תותבות מלאות, קונבנציונליות או מיידיות
  שיניים תותבות מלאות, קונבנציונליות או מיידיות

שיניים תותבות חלקיות
שיניים תותבות חלקיות.

 
  • שיניים תותבות מלאות קונבנציונליות


    שיניים תותבות מלאות קונבנציונליות מותקנות בפה לאחר הוצאת כל השיניים שנותרו בפה ולאחר החלמת הרקמות. תהליך הריפוי עשוי להימשך מספר חודשים ובמהלך זמן זה תישארו ללא שיניים. מערכת שלמה ומידית מערכת שלמה ומידית של שיניים תותבות מוכנסת מיד לאחר עקירת השיניים הנותרות. (רופא השיניים לוקח מידות במהלך ביקור קודם לעקירה ומכין בעזרתם דגם של הלסת) היתרון העיקרי של שיניים תותבות מידיות הוא שאינכם צריכים להישאר ללא שיניים, אולם יש לרפד אותן מחדש מספר חודשים לאחר הכנסתן לפה. הסיבה לכך היא שהעצם התומכת בשיניים משנה את צורתה במהלך תהליך ההחלמה, שינוי הגורם להתרופפות השיניים התותבות. שיניים תותבות חלקיות שיניים תותבות חלקיות מותקנות על גבי מסגרת מתכת המתחברת לשיניים הרגילות. לעתים מותקנים כתרים על חלק מהשיניים כדי לשמש כעוגן לשיניים התותבות. שיניים תותבות חלקיות, שניתן להוציא מהפה, מהוות חלופה לגשרים.

כמה זמן לוקח להתרגל לשיניים תותבות?

שיניים תותבות חדשות עשויות לגרום לתחושת אי-נוחות במהלך השבועות או אפילו החודשים הראשונים לאחר הרכבתן. עבור בעלי שיניים תותבות עשויים פעולות האכילה והדיבור לדרוש מעט אימון. תחושה של עצם מגושם בפה או שהשיניים עומדות ליפול, הינה נפוצה בזמן ששרירי הלחיים והלשון לומדים להחזיק את השיניים התותבות במקומן. זרימת רוק מוגברת, תחושה שאין ללשון די מקום וכן גירוי או כאב קלים הינן תופעות שכיחות למדי. במקרה של גירוי, פנו לרופא השיניים.

כמה זמן שיניים תותבות מחזיקות מעמד?

יתכן שיהיה צורך במהלך הזמן לרפד, ליצור או לבנות מחדש את בסיס השיניים התותבות כתוצאה מתהליך של בלאי טבעי. תיקון בסיס פירושו הכנת בסיס חדש תוך שמירה על השיניים התותבות הקיימות. כמו כן, הפה משתנה באופן טבעי עם הגיל. שינויים אלו גורמים להתרופפות השיניים התותבות, מקשים על הלעיסה ומגרים את החניכיים. מומלץ לבקר אצל רופא השיניים לפחות פעם בשנה לבדיקה כללית.

להלן מספר עצות כיצד לטפל בשיניים תותבות:

  • במהלך הטיפול בשיניים התותבות, הניחו מתחתיכם מגבת מקופלת או קערת מים. שיניים תותבות הן עדינות ועלולות להישבר אם יפלו.
  • אל תניחו לשיניים התותבות להתייבש. כאשר אינכם משתמשים בהן, השרו אותן בתמיסת ניקוי המיועדת לשיניים תותבות או במים. לעולם אל תשתמשו במים חמים מכיוון שהם עלולים לגרום לעיוות צורתן של השיניים התותבות.
  • צחצוח השיניים התותבות מדי יום יסלק שרידי מזון ופלאק ויעזור לשמור עליהן מפני כתמים. ניתן להשתמש באמבט ניקוי אולטראסוני כדי לטפל בשיניים התותבות, אך הוא אינו מהווה תחליף לצחצוח יסודי יומיומי.
  • צחצחו את החניכיים, הלשון והחך מידי בוקר במברשת שיניים בעלת זיפים רכים לפני הכנסת השיניים התותבות לפה. פעולה זו ממריצה את זרימת הדם ברקמות ומסייעת להסרת פלאק.

פנו לרופא השיניים אם השיניים התותבות נשברות, נסדקות או מתנדנדות. אל תנסו לתקן אותן בעצמכם. אתם עלולים לגרום לנזק שאינו ניתן לתיקון.

 

רוצים עוד טיפים או הצעות ישר למייל?

הירשמו עכשיו