לאחר ביצוע סתימה בשן אחת או יותר, הכאב והרגישות עלולים להימשך שעות או אפילו ימים. עקב כך האכילה והשתייה עלולות להפוך לעניין לא נעים.
למרבה המזל, תוכלו לצמצם את אותה אי-נוחות על ידי אימוץ כמה עצות הגיוניות לגבי לעיסה והימנעות ממזונות שעלולים להיות בעייתיים אחרי ביצוע סתימות:
- לעסו לאט ונגסו בעדינות: הנגיסה מפעילה לחץ עצום על השיניים, מה שעלול להכאיב מאוד לאחר ביצוע סתימה חדשה. אל תמהרו בזמן לעיסת המזון ונסו לא לנגוס נגיסות עמוקות; כך לא ייוצר מגע רב עוצמה בין השיניים. אם אפשר, נסו ללעוס בצד השני של הפה.
- הקפידו לסגור את הפה בזמן לעיסה: עבור אנשים מסוימים אפילו אוויר קר מעורר כאב ורגישות בשיניים. לכן, בנוסף לכך שהדבר מתבקש על פי כללי הנימוס, הקפדה על פה סגור בזמן הלעיסה תצמצם את הסיכוי שאוויר קר יכנס לפה ויעורר כאב.
- הימנעו מאכילת מזונות דביקים: לחלק מהסתימות, ובעיקר סתימות כסופות (סתימות אמלגם) לוקח זמן להתקשות. במקרים נדירים אכילת מזון דביק או לעיסת גומי לעיסה עלולים להוציא את הסתימה החדשה ממקומה. לכן כדאי להימנע ממזונות כאלה בטווח הקצר.
- הימנעו ממשקאות קרים מאוד או חמים מאוד:: סביר להניח שטמפרטורות מתונות יעוררו פחות כאב בשיניים רגישות.
- ותרו על ממתקים: מזונות עתירי סוכר ומשקאות ממותקים מעוררים רגישות במקרים של אנשים מסוימים ובנוסף הם עלולים להגביר צמיחת חיידקים מסביב לשולי הסתימה החדשה או אפילו מתחתיה.
- אל תלעסו אגוזים, סוכריות קשות או קרח: בנוסף להפעלת לחץ לא רצוי על השיניים בעודן מתאוששות, נגיסת מזונות קשים עלולה להוציא ממקומה סתימה טרייה, שעדיין לא התקשתה לחלוטין. הדבר חשוב במיוחד עם סתימות כסופות (אמלגם), מכיוון שלוקח להן זמן רב יותר להתקשות, בהשוואה לסתימות קומפוזיט (סתימות בצבע השן).
בצעו תמיד את המלצות רופא השיניים בנוגע ללעיסה, למזונות שלא מומלץ לאכול אחרי טיפול ולמשך הזמן שעליכם להימנע מאכילת מזונות מוצקים אחרי ביצוע סתימה מחומרים רכים, כגון אמלגם.
אם השניים עדיין רגישות מספר שבועות אחרי ביצוע הסתימה או אם הכאב מתחזק עם הזמן במקום להיחלש, התייעצו עם רופא השיניים שלכם כדי לבדוק מהם הגורמים ומהם הפתרונות האפשריים. לפעמים נדרשת התאמה פשוטה ולא כואבת, כגון שיוף אזור גבוה מדי בסתימה, כדי להפסיק את הכאב באופן מידי. במקרים אחרים ייתכן שהכאב הוא סימן לבעיה חמורה יותר.