אישה מצחצחת שיניים בלי דימום בחניכיים

5 סיבות לדימום בחניכיים שכדאי לדעת

אם הבחנתם במעט דם לאחר צחצוח שיניים או שימוש בחוט דנטלי, אל תיבהלו. ישנן מספר סיבות לכך שהחניכיים שלכם עלולות לדמם. מה גורם לדימום בחניכיים? למדו על הסיבות השכיחות לדימום בחניכיים לאחר צחצוח שיניים ומתי כדאי לפנות לרופא/ת השיניים שלכם.

מה גורם לדימום בחניכיים?

ישנן מספר סיבות לכך שהחניכיים שלכם עלולות לדמם. גורמים מסוימים חמורים יותר מאחרים. אתם יכולים למנוע דימום בחניכיים גם כן, עם היגיינת פה נאותה, כולל שמירה על פגישות קבועות עם רופא/ת השיניים. הנה מספר סיבות נפוצות לדימום בחניכיים, ונתאר אותן לעומק:

  • דלקת חניכיים
  • תרופות
  • שינויים בשגרת היגיינת השיניים
  • צחצוח שיניים או שימוש בחוט דנטלי בצורה חזקה מדי או בלחץ רב מדי
  • דלקת חניכיים בהריון

1. דלקת חניכיים

דלקת חניכיים עלולה לגרום לחניכיים נפוחות, רגישות ולעיתים מדממות במהלך הצחצוח. דלקת חניכיים היא השלב הראשון של מחלת חניכיים, הידועה גם כפריודנטיטיס. כאשר הפלאק על השיניים ובקו החניכיים אינו מוסר על ידי צחצוח ושימוש בחוט דנטלי, זה עלול להדביק את החניכיים. החדשות הטובות הן שדלקת חניכיים הפיכה עם טיפול אצל השיננית ורופא/ת השיניים.

הגורם העיקרי לדלקת חניכיים הוא היגיינת פה לא נכונה. אם לא מטפלים, דלקת חניכיים יכולה להתפתח למחלת חניכיים. החדשות הטובות הן שאתם יכולים למנוע תוצאה זו על ידי פנייה לטיפול ברגע שמופיעים הסימנים המוקדמים של דלקת חניכיים.

אם רופא/ת השיניים שלכם איבחן דלקת חניכיים, עליכם להיות מודעים לכך שדלקת חניכיים יכולה להשפיע על מצבים בריאותיים אחרים. על פי האקדמיה האמריקאית לפריודונטולוגיה, סוכרת היא גורם סיכון למחלות חניכיים. לאנשים מסוימים יכול להיות קשר סיבתי בין מחלת חניכיים ומצבים בריאותיים חמורים אחרים כגון מחלות לב ושבץ מוחי.

2. תרופות

תרופות מדללות דם הן גם גורם אפשרי לדימום בחניכיים. תרופות מדללות דם מפחיתות את יכולתו של הדם להיקרש, מה שעלול להוביל לדימום. עדכנו את רופא/ת השיניים ורופא/ת המשפחה שלכם על התרופות שאתם נוטלים במהלך הפגישות הרגילות שלכם. אם הדימום הופך חמור יותר, פנו מיד לרופא/ה שלכם.

3. שינויים בשגרת טיפול השיניים שלכם

אם לא השתמשתם בחוט דנטלי באופן קבוע בעבר, החניכיים שלכם עלולות להתחיל לדמם בין השיניים כאשר אתם מתחילים להשתמש בחוט דנטלי. זה אמור להיעלם תוך שבוע עם טיפול קבוע. אם לא, פנו לרופא/ת השיניים שלכם כדי לקבוע תור כי זה עשוי להיות סימן לדלקת חניכיים.

שימוש במברשת שיניים בעלת סיבים קשים עלול גם לגרום לדימום בחניכיים. עברו למברשת רכה או בעלת סיבים רכים באופן בינוני ושוחחו עם השיננית שלכם בפגישה הבאה שלכם לגבי מברשת השיניים המתאימה לכם.

4. צחצוח שיניים או שימוש בחוט דנטלי בעוצמה רבה מדי

ייתכן שתבחינו בדימום מסוים אם אתם משתמשים בחוט דנטלי או מצחצחים חזק מדי. אבל אל תוותרו על התירגול - גם שימוש בחוט דנטלי וגם צחצוח שיניים הינם קריטיים לבריאות הפה. ודאו שאתה משתמשים במברשת שיניים עם סיבים רכים וצחצחו בצורה עדינה יותר. הדימום אמור להיפסק תוך שבוע.

5. דלקת חניכיים בהריון

נשים בהריון עלולות לחוות חניכיים נפוחות ודימום במהלך הצחצוח. האגודה האמריקאית להריון מכנה זאת "דלקת חניכיים בהריון". הורמונים יכולים לשנות את תגובת הגוף לחיידקים הגורמים למחלת חניכיים, ולגרום לדלקת. ביקור אצל רופא/ת השיניים והקפדה על ניקוי שיניים אצל השיננית, צחצוח קבוע ושימוש יומי בחוט דנטלי יכולים לסייע במניעת החמרה של דלקת חניכיים ודימום.

ניתן לטפל בחניכיים מדממות עם היגיינת פה נכונה באמצעות מברשת בעלת סיבים רכים וטכניקה עדינה לשימוש חוט דנטלי. אל תוותרו על התורים שלכם עם רופא/ת השיניים כדי שתוכלו למנוע דלקת חניכיים ואת שלבי מחלת חניכיים חמורים יותר.

רוצים עוד טיפים או הצעות ישר למייל?

הירשמו עכשיו