עבור אנשים שחסרות להם שן אחת או יותר, המהפך הקוסמטי החיובי, הנובע משימוש בשתלים דנטליים, הוא עצום. שתלים דנטליים נראים ומתפקדים בדיוק כמו שיניים רגילות, והשתלה מוצלחת כמעט ואינה נראית לעין. עם זאת, תמיד חשוב לוודא שאתם מבינים את ההיבטים השונים של ניתוחי פה, היבטים הקיימים גם במקרה של השתלת שיניים. אחד הדברים העיקריים שעליכם להיות מודעים לו הוא האפשרות שתזדקקו להשתלת עצם לצורך השתלת שיניים.
שתל דנטלי בנוי משני חלקים: גליל מתכת שמותקן בתוך עצם הלסת ומתפקד כמו שורש השן, ומבנה שמוברג לתוך החלק הראשון. לאחר מכן מותקן על המבנה כתר שיוצר מראה של שן.
על פי ההתאחדות האמריקנית למנתחי פה ולסתות (AAOMS), המנתח עשוי לשוחח אתכם על ביצוע השתלת עצם לצורך השתלת שיניים, אם הוא מאמין שעצם הלסת שלכם דקה מדי או רכה מכדי להחזיק את השתל במקומו במצבה הנוכחי. אם העצם אינה מסוגלת לתמוך בשתל, הדבר עלול להוביל לכישלון ניתוח ההשתלה.
בהליך השתלת עצם, המנתח ייקח חלק של עצם מאזור אחר בגופכם, או - כפי שהדבר מתבצע לרוב כיום - ישתמש בחומר מיוחד להשתלת עצם, וישתיל אותו בתוך עצם הלסת. לאחר מכן תצטרכו להמתין, לרוב מספר חודשים, עד שהשתל יצור כמות מספיקה של עצם חדשה וחזקה שתבטיח שהשתל יהיה יציב. במידה ואתם זקוקים להשתלת עצם מעטה בלבד, ייתכן שיתאפשר לבצע את ההליך במקביל לביצוע ניתוח ההשתלה, אך המומחה הוא שיקבל את ההחלטה הסופית. השתלת עצם מוצלחת מאפשרת לעצם הלסת שלכם להיות חזקה דיה כדי לתמוך בשתל השן.
לאחר ששתל העצם הושלם, אפשר להמשיך בתהליך. כמו לגבי כל הליך כירורגי, חשוב שתשוחחו עם מומחה השיניים שלכם על ההיסטוריה הרפואית האישית שלכם ועל כל היתרונות והסיכונים שבניתוח. ברגע שהרופא יחליט שאתם מתאימים לעבור את ההליך, אתם יכולים להתחיל לצפות לחיוך חדש.