Badge field

מה גורם לכתמים אדומים על החך?

Published date field

 

כתמים אדומים על החך עלולים להיגרם ממגוון סיבות שונות. בחלק מהמקרים הכתמים מעוררים רק תחושה קלה של אי-נוחות, ואילו במקרים אחרים עשויים הכתמים להעיד על בעיה בריאותית רצינית יותר שעשויה להצריך בדיקה נוספת. להלן מספר אפשרויות שכיחות:

אפתות

רוב האנשים סבלו מאפתה בפה בשלב כזה או אחר בחייהם. למרות שפצעים אלה שכיחים יותר בדופן הפנימית של הלחי או השפה, הם עלולים להופיע בכל מקום בפה, ובכלל זה החך. בדרך כלל אפתות הן תולדה של לחץ, אכילת מזונות מסוימים או מגע עם חומרים מגרים אחרים. ברוב המקרים הפצעים מתחילים להופיע כבליטות אדומות קטנות ובמקרים רבים מתפתח בהן לאחר מכן מרכז לבן. קיימים תכשירים ללא מרשם לטיפול באפתות, ורוב הפצעים נרפאים בתוך שבוע עד עשרה ימים.

פטרת הפה (קנדידיאזיס)

פטרת הפה או קנדידיאזיס היא גידול יתר פטרייתי, שעלול לגרום לגבשושיות אדומות וכתמים לבנים בתוך הפה. פטרת הפה שכיחה אצל אנשים בעלי שיניים תותבות ואצל חולי סוכרת, ומטופלת לרוב על ידי מניעה מראש של גידול היתר. על פי איגוד רופאי השיניים האמריקאי ניתן להשתמש גם בתכשירים אנטי-פטרייתיים המיועדים לשימוש בפה כדי למגר מקרים קשים במיוחד של פטרת הפה. כאן תוכלו ללמוד עוד על פטרת הפה.

קוקסקי-וירוס

הווירוס שאחראי למחלת הפה והטלפיים, קוקסקיי-וירוס, עלול לגרום לשלפוחיות מכאיבות וכתמים אדומים על החך, וכן על כפות הידיים וכפות הרגליים. המחלה שכיחה במיוחד בקרב ילדים בני פחות מחמש שנים, אך מופיעה אצל אנשים בכל הגילאים. אפשרויות הטיפול כוללות תרופות ללא מרשם להורדת חום ולשיכוך כאבים, כמו גם שטיפות פה תרופתיות מיוחדות שמסייעות בהקלת אי-הנוחות הנובעת מהפצעים בפה.

במקרים נדירים עלולים הפצעים בפה להיות סימן לסרטן הפה, לכן חשוב במקרה של הופעת כתמים הגורמים לכאב, מקשים על האכילה או השתייה, או כאלו שאינם מחלימים תוך זמן קצר ללכת לבדיקה אצל רופא השיניים.

 

רוצים עוד טיפים או הצעות ישר למייל?

הירשמו עכשיו