מהם הגורמים לדלקת חניכיים
Badge field

שלושה גורמים לדלקת חניכיים ואיך למנוע אותם

Published date field

האם בעת צחצוח שיניים או שימוש בחוט דנטלי החניכיים שלך מדממות, רגישות, אדומות או מודלקות? דלקת חניכיים יכולה להיות סימן לבעיה בסיסית הדורשת בדיקה של רופא שיניים. הנה מספר גורמים אפשריים לבעיה זו. כדי לשמור על פה בריא חיוני להקדיש תשומת לב לחניכיים באותה מידה כמו לשיניים. יש לעמוד על המשמר ולבדוק אם מופיע אחד מהסימנים לדלקת חניכיים.

גורם 1: מחלת חניכיים

דלקת חניכיים היא אחד הסימנים הראשונים למחלת חניכיים. סימנים ותסמינים נוספים הם שיניים שנראות ארוכות יותר בגלל נסיגת חניכיים, היווצרות "כיסים" (מרווחים) בין השיניים, תזוזת שיניים ממקומן, ריח רע מהפה באופן קבוע וטעם רע בפה שאינו חולף. האם יש לך אחד מהתסמינים האלה? ייתכן שיש לך אחד מהשלבים של מחלת חניכיים: דלקת חניכיים, מחלת חניכיים או מחלת חניכיים מתקדמת. מחלת חניכיים מתחילה כאשר רובד השן (פלאק) אינו מוסר מהשן מדי יום באמצעות צחצוח שיניים או שימוש בחוט דנטלי. החיידקים ברובד השן מזהמים את החניכיים, השיניים ורקמת העצם התומכת. אם לא מטפלים בבעיה עלולים להיווצר כיסים סביב השיניים ושיניים עלולות להתרופף ולזוז ממקומן. במצב כזה מומלץ מאוד לעבור בדיקה של מומחה למחלות חניכיים.

גורם 2: מורסה בשן

אם עבר זמן מה מאז ביקורך האחרון אצל רופא השיניים, ייתכן שיש לך חורים בשיניים או בעיות אחרות שאינך יודע עליהן. לפעמים חיידקים שנמצאים בחור חודרים לתוך השן ועלולים לזהם אותה. הזיהום עלול להתפתח עד כדי הצטברות מכאיבה של מוגלה, מצב שנקרא מורסה. אם הבחנת בנפיחות סביב השן או בסימנים למורסה יש לפנות לרופא השיניים בהקדם האפשרי. אם לא מטפלים בבעיה, המצב יחמיר ובסופו של דבר יהיה צורך לעקור את השן.

גורם 3: היריון

נוסף למעקב ההיריון ולבדיקות ולטיפולים הרגילים במהלך תשעת חודשי ההיריון, חשוב גם שתדאגי למצב פיך ושינייך. על-פי האתר WebMD, כ-50% עד 70% מהנשים ההרות באמריקה סובלות מדלקת חניכיים של ההיריון. מצב זה עלול לגרום לאי-נוחות, לנפיחות, לדימום, לאדמומיות ולרגישות בחניכיים. במהלך ההיריון מתרחשים בגוף שינויים הורמונליים משמעותיים, הגורמים בין היתר לחניכיים נפוחות ואדומות. כתוצאה מכך נשים הרות מבחינות לא פעם בדימום מהחניכיים בעת צחצוח שיניים או שימוש בחוט דנטלי. על רקמת החניכיים עלולות גם להופיע גבשושיות אדומות ומודלקות, ששמן העממי "גידולי היריון". מדובר במצב שפיר שבדרך כלל חולף אחרי ההיריון.

איך למנוע דלקת חניכיים?

הדרך הטובה ביותר להילחם בעששת, במחלת חניכיים ובנפיחות של החניכיים היא שילוב של טיפול ביתי וביקורים במרפאת השיניים. הנה כמה עצות שימושיות שיעזרו לך למנוע דלקת חניכיים:

  • צחצוח שיניים פעמיים ביום באמצעות משחת שיניים בעלת זיפים רכים.

  • שימוש בחוט דנטלי פעם ביום.

  • החלפת מברשת שיניים כל שלושה-ארבעה חודשים.

  • הימנעות מצריכת מזונות ומשקאות מתוקים.

  • ביקורים קבועים במרפאת השיניים כל 6 חודשים לניקוי שיניים אצל השיננית ולבדיקה אצל רופא השיניים.

אם יש לך אחד מהתסמינים שהזכרנו לעיל, כדאי לך לקבוע תור לרופא השיניים כדי שימצא מה הגורם לבעיה. קבלת הטיפול המתאים, ביחד עם ניקוי שיניים קבוע במרפאת השיניים ושמירה על היגיינת הפה בבית ימנעו ממך נזק נוסף. השיניים והחיוך שלך יודו לך.

רוצים עוד טיפים או הצעות ישר למייל?

הירשמו עכשיו