Badge field

הבנת צילומי רנטגן שיניים

Published date field

 

צילומי רנטגן הם חלק חיוני בתוכנית טיפולית לפה. הם נפוצים מאוד – כל אדם שביקר אי פעם במרפאת שיניים עבר בשלב מסוים צילומי רנטגן – ולכן מידע נוסף יסייע לכם להבין אותם קצת יותר.

תהליך צילום הרנטגן

צילומי הרנטגן מבוצעים לרוב במרפאת השיניים או אצל מומחה אחר בתחום רפואת השיניים. תחילה יכסו אתכם בסינר עופרת כדי להגן על גופכם מקרינה. בשלב השני יחדיר איש המקצוע מתקן פלסטיק קטן לתוך פיכם ויבקש מכם להדק עליו את הלסתות – כך מקובע סרט הצילום במקום. לאחר מכן יצלמו את האזור המבוקש בפה. התהליך אינו כואב ויחזור על עצמו עד שיושלמו צילומים של הפה כולו.

מדוע מבצעים צילומי רנטגן?

המטרה העיקרית בביצוע צילומי רנטגן היא טיפול שיניים מניעתי. הליך זה יכול לעזור בגילוי מספר בעיות שיניים כגון הרס עצם, פציעות דנטליות ועששת. בנוסף למטרת הצילום בטיפול מניעתי, הצילום מסייע גם בבניית תוכנית טיפולית למטופלים שעוברים טיפול משחזר, הכנסת שתלים דנטליים או טיפול שיניים קוסמטי אחר.

סוגים נפוצים של צילומי רנטגן

מומחים לרפואת שיניים עשויים להורות על ביצוע מספר סוגים של צילומי רנטגן. סוג הצילום המבוקש יהיה תלוי במידה רבה בסוג הטיפול שעל המטופל לעבור.

להלן מספר הסוגים נפוצים של צילומי רנטגן:

  • צילום פריאפיקלי: מספק תמונה של השן כולה, מהכותרת ועד העצם שמסייעת בתמיכה בשן.
  • צילום נשך: מצלם את השיניים האחוריות, הן התחתונות והן העליונות. צילום רנטגן מסוג זה עשוי לסייע לרופא לראות כיצד שיניים אלו באות במגע זו עם זו.
  • צילום פנורמי: מראה את תמונת השיניים, הלסתות, אזור האף, הסינוסים ומפרקי הלסת. צילום זה מבוצע לרוב כאשר המטופל עשוי להזדקק לטיפול אורתודונטי.
  • צילום אוקלוזלי: נותן תמונה ברורה של רצפת הפה, ומסייע באיתור שיניים מיותרות או כאלו שטרם בקעו מתוך קו החניכיים.

 

רוצים עוד טיפים או הצעות ישר למייל?

הירשמו עכשיו