האם שמתם לב שכשאתם חולים הפה שלכם מרגיש מוזר? זה יכול להיות מכיוון שבמצבים כמו בסינוסיטיס יכולות להיות תופעות לוואי שמשפיעות על בריאות הפה שלכם. סינוסיטיס הוא מצב שמאופיין על ידי דלקת בסינוסים, קבוצת החללים המלאים באוויר הממוקמים בתוך העצמות סביב האף שלכם. הסינוסים יכולים להיות מודלקים מסיבות רבות, לא רק דלקת. על פי Medline Plus, כשנפיחות נמשכת ליותר משלושה חודשים, היא נחשבת לסינוסיטיס כרונית. סימפטומים של סינוסיטיס כרונית יכולים להשפיע על בריאות הפה שלכם בכמה דרכים.
סימפטומים של סינוסיטיס כרונית וההשפעות על בריאות הפה
מהם הסימפטומים לסינוסיטיס?
סינוסיטיס כרונית עלולה לגרום יותר מאשר גודש באף. הנה כמה מהסימפטומים הנפוצים ביותר של סינוסיטיס כרונית :
- חום
- כאבים סביב האף, הלחיים והעיניים
- ירידה בחוש הריח או הטעם
- ריר דהוי שמתנקז מהאף או במורד הגרון (בדרך כלל צהוב או ירוק)
- עייפות
- כאב גרון
- שיעול שאינו עובר
- כאב שמקרין לעיניים, לשיניים או ללסת העליונה
אם אחד מהסימפטומים של סינוסיטיס כרונית זו מופיע, פנו להתייעצות עם הרופא שלכם.
כיצד סינוסיטיס משפיעה על בריאות הפה?
כשיש לכם סינוסיטיס או מצבים נשימתיים דומים, הגירוי יכול להקרין מהסינוסים שלכם ועד לשיניים העליונות. הכאב הזה יכול להשפיע על כמה שיניים באותו צד של הפה, מה שגורם לכם להרגיש שיש לכם בעיות בשיניים, כמו חור בשן או רגישות בשן. זאת ועוד, אם אתם חווים כאבים בשיניים, מומלץ לגשת לרופא השיניים שלכם שיוכל לאבחן את הגורמים.
סינוסיטיס יכול גם להוביל לריח רע מהפה, במיוחד אם הוירוס שאחראי לסינוסיטיס שלכם משפיע גם על הגרון. הזיהום הזה מוביל לריח רע בחלק האחורי של הגרון שלכם. למרות שאתם עשוים לחשוב שיש לכם באשת הפה קבועה, הרגלי היגיינת פה טובים כמו צחצוח שיניים רגיל ושימוש במי פה לא יספיקו כדי לרענן את הפה אם סינוסיטיס גורם לכם לבעיות ריח רע מהפה. אם רופא קובע שזיהום הוא שאחראי לריח רע מהפה שלכם, הוא עשוי לרשום מרשם לאנטיביוטיקה כדי לטפל בזה.
לתרופות המשמשות לטיפול בסינוסיטיס גם כן יכולות להיות תופעות לוואי המשפיעות על תוך הפה שלכם. לדוגמא, אנטיהיסטמינים יכולים להוביל לפה יבש, ויותירו אתכם ללא מספיק רוק לניקוי השיניים מבקטריה במהלך היום. מצב זה יכול להוביל לבעיות בשיניים כמו עששת או דלקת פטרייתית. למרבה המזל, רופא השיניים שלכם יכול להמליץ על טיפולים לפה יבש, כמו ג'ל מיוחד, שישמור עליכם מפני סיבוכים אפשריים.
כיצד לשמור על הגיינת הפה עם סינוסיטיס
חשוב להמשיך עם שגרת הניקוי, גם כאשר אינכם מרגישים טוב. צחצוח שיניים פעמיים ביום וניקוי יומי בין השיניים עם קיסמים ו/או מברשות אינטרדנטליות לבין השיניים או סילוני מים הם חיוניים לשמירת בריאות הפה שלכם כשאתם נלחמים בזיהום. המשיכו להגיע לביקורים קבועים אצל רופא השיניים שלכם אך הודיעו לו אם אתם חווים סינוסיטיס כרונית לפני הגעתכם. מלבד ניקוי השיניים, מומחה השיניים שלכם יכול להציע טיפולים כנגד תופעות הלוואי השליליות של הסינוסיטיס.
אם אתם חושבים שאתם נהיים חולים, בדקו אם אלו סימפטומים של סינוסיטיס, והיו מודעים לכיצד המצב יכול להשפיע על בריאות הפה שלכם. אם תקפידו על שגרת הגיינת פה טובה, הפה שלכם יתחיל לחזור לעצמו ככל שהסינוסיטיס ישכך. דברו עם מומחה השיניים שלכם לטיפים וטריקים לשמירה על תחושת פה טובה כששאר הגוף שלכם לא במיטבו.