עצם הזכרת צירוף המילים "טיפול שורש" עלול לגרום לאנשים רבים להתפתל בעצבנות על הכיסא. ההליך הטיפולי הושמץ בסרטי קולנוע ובקומדיות מצבים, וקרוב לוודאי שרוב האנשים שמעו סיפורים מבהילים על הכאבים מטיפול שורש לפחות מחבר או קרוב משפחה אחד.
אך האם כל הפחד הזה מוצדק? האם הטיפול הזה אכן כואב כמו שאנשים נוטים לחשוב? לדברי מומחים, התפיסה הרווחת על הכאבים המתלווים לטיפול שורש לא בהכרח מבוססת יותר על עובדות.
מהו הגורם לכאב?
הדבר הראשון שעליכם להבין הוא שטיפול שורש עצמו אינו המקור לכאבים שחווים רוב המטופלים. על פי האגודה האמריקאית לאנדודונטיה (טיפולי שורש), מטרת טיפולי שורש היא להקל על כאבים, ולא לגרום להם. למעשה, עם ההתקדמות הרבה באמצעי ההרדמה ובטכניקות הכירורגיות, אותה אי-נוחות שחווים בזמן טיפול שורש לרוב אינה רבה מזו שחווים בטיפול סתימה.
להיפך, כאב בשן נגרם בדרך כלל על ידי רקמה שניזוקה או רקמה מודלקת כגון מוך השן; בטיפול שורש מסלקים את אותה רקמה בעייתית ומנקים את האזור, ובכך מפסיקים את הדלקת ומשככים את הכאב. אמנם השן והאזור סביבה עלולים לכאוב במשך כמה ימים, אך רופא השיניים יכול לרשום לכם תרופה להקלת התסמינים ולאפשר לכם לחזור לעבודה כמעט מיד.
האם לא עדיף פשוט לעקור את השן?
רוב רופאי השיניים מסכימים ביניהם שהשארת שן טבעית בפה עדיפה על החלפתה בגשר או בשתל. טיפול שורש הוא אחת השיטות שבהן משתמשים כדי לשמר את השן. הרופאים מעדיפים לסלק את מוך השן הפגום ולא לעקור אותה. עקירה היא פעולה שתהיה יקרה יותר, בלתי הפיכה ותגרום לגוף לחץ רב. כעת, כשכבר ידועה לכם האמת אודות טיפול שורש, אל תחששו ללכת לרופא השיניים במידה ואתם חשים אי נוחות בשן. שיעור ההצלחות בטיפולי שורש גבוה מאוד, והוא יכול לסייע לכם להשאיר את השן המסוימת בפיכם למשך כל חייכם.