Badge field

איטום לשיניים: מה שעליכם לדעת

Published date field

 

ברגע שצומחות שיני הקבע הן אמורות להישאר בפיכם כל החיים; הדבר מחייב הן טיפול יומיומי טוב בשיניים והן ביקורים סדירים אצל רופא השיניים. אך ייתכן שתזדקקו בכל זאת לטיפולים נוספים כדי להגן על השיניים ולהבטיח שיחזיקו מעמד לאורך השנים. איטומים דנטליים הינם מאותם טיפולים, ובמקרים רבים משתמשים בהם כבר בשנות הילדות, במידה וקיימת סבירות גבוהה להופעת עששת.

מהו איטום דנטלי?

איטום דנטלי מורכב מציפוי פלסטיק דק שאותו שמים על משטחי הלעיסה של השיניים, בעיקר הטוחנות האחוריות והמלתעות. בדרך כלל חומרי האיטום שקופים או לבנים ולא ניתן להבחין בהם בעת פעולות כגון דיבור.

מהי המטרה שלהם?

רופאי שיניים ושינניות ממליצים בדרך כלל על איטום שיניים כדרך להגנת השיניים מפני החיידקים שתורמים להיווצרות עששת. ברוב המקרים מבצעים איטום שיניים זמן קצר לאחר בקיעת משטח הלעיסה של השן, לרוב בגילים 6 עד 12 שנים. עם זאת, ניתן להשתמש באיטום שיניים גם אצל ילדים בוגרים יותר ואפילו אצל מבוגרים, במידה וקיימים חריצים בשיניהם או אם מזהים בהן סימנים להתפתחות עששת. רופא השיניים יכול לעזור לכם להחליט מהו הזמן הנכון לעבור את הטיפול.

כיצד שמים את האיטום?

טיפול איטום שיניים לרוב אינו מכאיב ואינו מצריך קידוח או תרופות מאלחשות. תחילה מנקה רופא השיניים את משטח השן כדי לסלק פלאק ושרידי מזון מאזור החריצים והשקעים הצרים שעל השיניים שנבחרו לביצוע טיפול איטום. בשלב השני הוא מבודד את השן המטופלת כדי שלא יגיע אליה רוק ויכסה את המשטחים המחורצים. לאחר שמייבשים את המשטח שעל השן, רופא השיניים חורט קלות באזורי החריצים והשקעים הצרים, שוטף את האזור ומייבש שוב את השן. בשלב זה בתהליך יהיה לשן מראה גירי, ורופא השיניים ימרח את חומר האיטום על המשטח העליון של השן. במידה והוא משתמש בחומר איטום שמתקשה באמצעות אור, הוא יחשוף את חומר האיטום לאור זה למשך כ- 30 שניות. לבסוף יעריך רופא השיניים את האיטום על מנת לוודא את איכות האטימה.

 

רוצים עוד טיפים או הצעות ישר למייל?

הירשמו עכשיו