אישה מצחצחת שיניים למנוע שיניים צהובות

עשר סיבות לשיניים צהובות וכיצד להימנע מהן

למרות שזה לא מצב דחוף כמו מחלות שיניים אחרות, שיניים צהובות עלולות לעלות לכם בביטחון העצמי שלכם ובנכונות שלכם לחייך כל יום. למרבה המזל, שיפור צבע השיניים יכול להיות פשוט כמו לשנות את מה שאתם אוכלים ושותים תוך כדי ליטוש שגרת טיפוח הפה שלכם. ייתכן אפילו שתפיקו תועלת מטיפול הלבנה בידי רופא השיניים שלכם. להלן עשר סיבות נפוצות לגוון לא רצוי זה:

1. גנטיקה

לפעמים, צבע השיניים עובר במשפחה. אם השיניים של אחד מהוריכם צהובות, סביר להניח שהשיניים שלכם בגוון דומה. חום אדמדם, צהוב אדמדם, אפור ואפור אדמדם הם ארבעת הגוונים הטבעיים של שיניים לבנות, ועומק הצבע הזה משתנה על פני ספקטרום מגוון בהיר לכהה.

2. דנטין

השיניים נראות צהובות כאשר האמייל דק והדנטין שמתחתיו נראה דרכו. דנטין הוא חומר בגוון צהוב עד חום עמוק בתוך השיניים שלכם מתחת לאמייל, ולעתים קרובות הוא אחראי לצהוב שאתם רואים כשאתם מסתכלים במראה. אמייל עבה מכסה את הדנטין, אך זכרו שהוא לא תמיד חוסם את הכתמים המצטברים על פני השטח, סיבה נוספת לצהוב מוסברת בהמשך.

3. שחיקה

ככל שמתבגרים השיניים מצהיבות בסופו של דבר, כאשר האמייל נשחק מלעיסה וחשיפה לחומצות ממזון ושתיה. רוב השיניים מצהיבות כאשר האמייל הזה מתדלדל עם הגיל, אך חלקן מקבלות גוון אפרפר כשהגוון מושפע מכתמי צבע ממזון לאורך השנים.

4. עישון

ניקוטין מעישון לא רק מפתח התמכרות לא בריאה; זה גם משאיר כתמי משטח צהבהבים או חומים על השיניים שלכם (עוד סיבה להיפטר מההרגל).

5. מאכלים

מגוון רחב של מזונות מכתימים שיניים. עגבניות ברוטב פסטה, תבליני קארי ופירות יער כולם מכילים פיגמנטים שנצמדים לאמייל השן ומכתימים את המשטח הזה. אפילו סלט בריא עם רוטב חומץ בלסמי יכול להשאיר צבע לא יפה על השיניים.

6. משקאות

קפה ותה הם שניים מהגורמים הנפוצים ביותר לשיניים צהובות, אך גם יין אדום ולבן אשמים. אשמים אחרים כוללים משקאות מוגזים כהים ובהירים ומשקאות ספורט עם חומרי טעם וריח מלאכותיים.

7. אנטיביוטיקה

אנטיביוטיקת טטרציקלין מכתימה את השיניים עוד כשהן מתפתחות ובחלקים המוסתרים בחניכיים. לפי נתוני המוסדות הלאומיים לבריאות, אם אמכם נטלה אנטיביוטיקה במחצית השנייה של הריונה, או שנטלתם את אנטיביוטיקה לפני גיל שמונה, ייתכן שהכתמתם שיניים בוגרות לצמיתות ותזדקקו לטיפול הלבנה במרפאה.

8. פלואורוזיס

פלואוריד טוב לשיניים, אך עודף פלואוריד עלול לגרום לכתמים צהובים או חומים הנקראים פלואורוזיס. מים עם פלואוריד, משחת שיניים פלואוריד וטבליות פלואוריד במרשם הם המקורות הגדולים ביותר שלכם לפלואוריד. אם אתם מודאגים שאתם או ילדכם צורכים יותר מדי פלואוריד בדרכים אלה, שאלו את רופאי השיניים לעצתם.

9. תאונות

השפעה של תאונה או טראומה פיזית עלולה לסדוק את אמייל השן ולפגוע בחלק הפנימי של השן, מה שיוביל לשינוי צבע שעלול להעיד על דימום הדורש טיפול מקצועי.

10. חריקת שיניים

חריקת שיניים היא הרגל לא מודע אצל אנשים כשהם לחוצים, במיוחד בזמן שינה. ידוע גם בשם ברוקסיזם, די מזיק לאמייל השן, מחליש אותו עד כדי סדק והצהבה.

רוצים עוד טיפים או הצעות ישר למייל?

הירשמו עכשיו