לעיתים נקראת גם באשת הפה, ריח רע מהפה נגרם בדרך כלל על ידי הרגלי הגיינת פה לקויים, כגון עישון ושתיית אלכוהול, וממזונות שאתם אוכלים. גורמים נוספים יכולים להיות יובש בפה, דלקות בדרכי הנשימה, מחלות מערכתיות כגון סוכרת, מחלות כליה, כבד וריאות ובעיות במערכת העיכול, אשר עשויות לכלול ריפלוקס חומצי ובעיות עיכול אחרות בקיבה.
סימנים ותסמינים
ריחות של ריח רע מהפה משתנים, בהתאם למקור או לסיבה הבסיסית לגרימתם. אנשים מסויימים דואגים מידי מהבל הפה שלהם, למרות שיש להם מעט ריח פה או בכלל לא, בזמן שאחרים סובלים מריח רע מהפה והם אינם יודעים זאת. התסמינים הבסיסיים יכולים להיות הרגלי הגיינת פה לקויים הנגרמת מרובד חיידקים(פלאק), שאריות מזון והתפתחות דלקת בחניכיים. קשה להעריך את ריח הנשימה (הבל פה) שלכם בעצמכם, נסו להריח את הבל הפה שלכם בעצמכם על ידי הנחת היד על האף והפה ונשמו, בקשו מקרוב משפחה, ושיקלו לפנות לרופא שיניים שיוכל לאשר אם ריח רע מהפה זו בעיה עבורכם וכיצד ניתן לטיפול.
אבחון
קביעת הגורם לריח רע מהפה יכולה להיות מסובכת ללא עזרת רופא מטפל, מפני שישנן אפשרויות רבות שעלולות להיות הגורם לזה. לכן קבעו פגישה עם רופא השיניים שלכם, שיכול לאבחן ולהפנות אתכם לרופא המשפחה שלכם או רופא מטפל אחר, באם יש צורך בכך.
טיפול
הקפידו תמיד לשמור על הרגלי הגיינת פה. צחצוח שיניים פעמיים ביום ושימוש בחוט דנטלי יעזרו למנוע התפתחות רובד חיידקים (פלאק) ושימוש במגרד לשון יעזור לשמור על ריח הנגרם מבקטריות הנוצרות על הלשון. השימוש בחוט דנטלי חשוב כדי לשמור על הרווחים בין השיניים נקיים. ביקורי שיניים קבועים פעמיים בשנה לבדיקת וניקוי שיניים על ידי איש מקצוע גם הם צעדים מצויינים.
תנאים קשורים
למרות שריח רע מהפה יכול להיות עניין לא רציני, אם טכניקות פשוטות לטיפול עצמי אינן פותרות את הבעיה, עליכם לפנות לרופא השיניים שלכם או לרופא המשפחה.