שן בינה כלואה
Badge field

איך אדע שיש לי שן בינה כלואה?

Published date field

מבין 32 השיניים שיש לנו, האחרונות לבקוע הן ארבע שיני הבינה. על-פי שיחה בדואר אלקטרוני עם דר' ג'פרי בלום ודר' אדוארדו ניקולייבסקי, כירורגי פה ולסת ממיאמי, שיניים אלה בוקעות אחרונות בתום גיל ההתבגרות, בדרך כלל בין גיל 17 לגיל 25. שן בינה שאין לה מספיק מקום לבקוע במקומה הרגיל נחשבת לשן כלואה. במהלך ניסיונות הבקיעה השן עלולה להסתובב, לנטות על צידה, או לזוז הלאה ממקומה הרגיל.

על-פי בלום וניקולייבסקי, יש מספר דרגות כליאה של שן בינה, בהתאם למיקומה של השן בלסת. כליאה ברקמה הרכה היא מצב שבו כותרת השן בקעה דרך העצם אך היא עדיין מכוסה חלקית בחניכיים. כאשר השן בקעה חלקית אך חלק מהשן נותר שקוע בעצם הלסת, מדובר בכליאה חלקית בעצם. כליאה מלאה בעצם מתארת מצב שבו השן נמצאת כולה בתוך עצם הלסת.

לפעמים אין כל רמז להימצאותה של שן בינה כלואה, וייתכן שיש לך שן כלואה ואינך מודע לכך. כאשר מופיעים תסמינים, הם בדרך כלל נובעים מזיהום בחניכיים בסביבת השן או מנפיחות באזור. בין התסמינים ניתן למנות כאב, חניכיים נפוחות ומדממות, נפיחות בלסת, ריח רע מהפה, כאבי ראש או לסת, וטעם רע בזמן האכילה. חלק מהאנשים חשים נוקשות בלסת או שמופיעה אצלם נפיחות בבלוטות הלימפה הצוואריות.

אם מופיע אצלך אחד מהתסמינים של שן בינה כלואה, גש לבדיקה אצל רופא השיניים. שן בינה כלואה בלתי מטופלת עלולה לגרום למחלת חניכיים ולעששת. גם שיניים אחרות עלולות להינזק, לרבות זיהום וצפיפות יתר של השיניים. לעתים נדירות שן בינה כלואה עלולה לגרום לציסטות ולגידולים.

בביקורת שנתית אצל רופא השיניים וצילומי רנטגן ניתן לגלות שן בינה כלואה בשלב מוקדם, עוד לפני שמופיעים תסמינים. לרוב הטיפול שיציע רופא השיניים הוא ניתוח לעקירת שן הבינה הכלואה.

 

רוצים עוד טיפים או הצעות ישר למייל?

הירשמו עכשיו