הודות לשנים רבות של חינוך שקיבלנו מהורים, מורים, שינניות ורופאי שיניים, רובנו מודעים לעובדה שאכילת ממתקים ושתיית משקאות ממותקים גורמות לעששת. סיפוק התשוקה ל'מתוק' עלול לגרום לא רק לחורים בשיניים אלא גם לרגשי אשמה לא נעימים.
אולם, על ידי יישום כמה פעולות הגיוניות, גם אנשים הצורכים יותר סוכר מהממוצע יכולים לשמור על שיניים בריאות. להלן כמה עצות שיוכלו למנוע היווצרות חורים בשיניים עבור חובבי הסוכר.
צחצחו שיניים לעיתים קרובות
אולי זה נשמע מובן מאליו, אך לוח זמנים צפוף עלול להקשות עלינו לצחצח את שיניים בתדירות הרצויה. כדי לשמור על שיניים נקיות מומלץ:
- לדאוג שתמיד תהיה ברשותכם מברשת שיניים רגילה או מברשת חד-פעמית. מברשות שיניים חד-פעמיות הן מתנה שימושית לאנשים עסוקים, כדוגמת אנשי מכירות או סוכני ביטוח המבלים את רוב שעות היום בנסיעות. לאחר אכילת קינוח מתוק או חטיף תוכלו לגשת לשירותים ולהשתמש בהן כדי להסיר מהשיניים שרידי מזון וסוכר. רבות ממברשות השיניים האלה מיועדות לשימוש חד-פעמי וחלקן אפילו מכילות כבר משחת שיניים. לדוגמה, Colgate Wisp
- החליפו את מברשת השיניים בבית. אם אתם צורכים כמות רבה של ממתקים, אתם מועדים להצטברות של יותר פלאק בהשוואה לאדם הממוצע, מכיוון שפלאק משגשג בסביבה עתירת פחמימות. מברשות שיניים עם ראש מעוין וזיפים בעלי פעולה משולשלת מנקות טוב יותר פינות וסדקים שקשה להגיע אליהם. מברשת שיניים חשמלית הופכת את הצחצוח לנוח ומהנה יותר.
עצות נוספות
להלן כמה עצות עבור מי שאינם רוצים או אינם יכולים לקחת אתם מברשת שיניים על בסיס קבוע:
- השתמשו בשטיפת פה כדי לסלק כמה שיותר סוכר ושרידים דביקים. שטיפות פה המכילות פלואוריד הן האמצעי הטוב ביותר, אך אם אין אפשרות אחרת אפילו שטיפה יסודית של הפה במים בלבד יכולה לעזור.
- לעסו גומי לעיסה ללא סוכר לאחר אכילה כדי לסייע בניקוי השיניים. גומי לעיסה מגביר את ייצור הרוק וכך מסייע בסילוק הסוכר שעל השיניים.
- בחרו בחטיפים המכילים פחות סוכר. אכילת פירות היא דרך בריאה לספק את התשוקה למשהו מתוק, אך אלה שאינם רוצים להחליף את הסופגנייה בבננה יוכלו לבחור מאכלים אחרים שעדיין יצמצמו את הסיכון להיווצרות חורים. לדוגמה, פרוסת עוגה יבשה תותיר פחות סוכר על השיניים בהשוואה לבראוני שוקולד או סוכריית טופי דביקה.
המפתח למניעת היווצרות חורים בשיניים לאחר אכילת מזונות עתירי סוכר הוא פשוט לא להשאיר בתוך הפה סוכרים מייצרי חומציות או פחמימות אחרות המצויים בדברי מתיקה.