אישה מצחצחת שיניים כי היא מבינה איך למנוע ריח רע מפה

טיפול ומניעת ריח רע מהפה | מעבר לצחצוח שיניים

צחצוח שיניים ושימוש בחוט דנטלי

הפעולות החשובות ביותר שבאפשרותך לעשות כדי לא לסבול מריח רע מהפה הן צחצוח שיניים יום-יומי בשילוב עם שימוש בחוט דנטלי. באיגוד רפואת השיניים האמריקאי מדגישים את החשיבות של צחצוח שיניים יסודי, שימוש בחוט דנטלי, ביקורים תקופתיים סדירים אצל השיננית ורופא השיניים וניקוי השיניים בהתאם להמלצותיהם. מומלץ לצחצח שיניים פעמיים ביום במשך שתי דקות לפחות.

השימוש בחוט דנטלי הפך כיום לחלק בלתי נפרד מהטיפול בפה, ומומלץ על-ידי רופאי השיניים, ובהתאם להמלצות של ההסתדרות לרפואת שיניים בישראל. שימוש נכון ועקבי בחוט דנטלי אחרי כל ארוחה מפחית הצטברות של רובד השן (פלאק), חיידקים וחלקיקי מזון שכולם גורמים לריח. השימוש בחוט דנטלי עוזר גם למנוע מחלות חניכיים, שהן גורם נוסף לריח רע מהפה.

נקו את הלשון שלכם

ניקוי הלשון יכול לסלק ביעילות תרכובות הגורמות לבאשת הפה. תרכובות אלה נוצרות בפה, כולל על הלשון, כאשר החיידקים מפרקים חומצות אמינו הנמצאות במזון, וכתוצאה מהפירוק נפלטים לאוויר גזים בעלי ריח גופריתי. מכאן שניקוי הלשון בקביעות עוזר להילחם בבאשת הפה. מברשות שיניים עם מנקה לשון מסלקות כמות רבה יותר מהחיידקים גורמי הריח ועוזרות מאוד להיפטר מריח רע מהפה.

אכלו תזונה בריאה

ידוע שמזונות מסוימים, כמו בצל חי ושום חי גורמים לריח רע מהפה. כאשר מזונות כאלה נאכלים ומתעכלים, חלקיקים גורמי ריח מגיעים עם זרם הדם לריאות, ודרכן נפלטים בנשימה וגורמים לבאשת הפה. גם הימנעות ממזונות חומציים (כמו חומץ) או מזונות עתירי סוכר (כמו דגנים עם סוכר) מפחיתה היווצרות של ריח רע מהפה. חומצות וסוכרים גורמים לחיידקים שבפה להגביר את הפעילות שיוצרת ריח רע מהפה.

במקום מזונות אלה בחר מזונות המרגיעים את מערכת העיכול ואינם מעודדים התפתחות של חיידקים גורמי ריח. מומלץ לצרוך פחות מזון מעובד ופחמימות ריקות המעודדים יצירת עששת, ולהעשיר את התפריט בסיבים תזונתיים. על-פי מכון וינגייט, אבץ וויטמין A עוזרים לסלק ריח רע מהפה. ניתן לקבל אבץ ממזונות טבעיים כמו דגנים מלאים (קינואה, שיבולת שועל, דוחן), שמרי בירה, דגי הרינג, נבט חיטה, קטניות (שעועית, עדשים), זרעים, גרעינים ואגוזים, וויטמין A נמצא בירקות כתומים ואדומים, עלים ירוקים, מלון ודלעת, וגם במוצרים מהחי כמו חלב, חמאה וחלמון ביצה. דגים, קטניות, אגוזים וזרעים גם מספקים חלבון איכותי.

  • דגנים מלאים כמו קינואה, שיבולת שועל ודוחן
  • עלים ירוקים, וירקות כתומים ואדומים
  • מגוון של פירות וירקות
  • חלבון מדגים, קטניות, אגוזים או זרעים

השתמשו במי פה

אחרי כל ארוחה שטוף את הפה במי פה העוזרים להפחית הצטברות של רובד השן והיווצרות דלקת חניכיים, ומרעננים את הנשימה. אין די במי פה בלבד, ויש להשתמש בהם בנוסף לצחצוח שיניים ולשימוש בחוט דנטלי באופן קבוע.

השתמשו בשיטות ריפוי מסורתיות

תרופות סבתא עברו לאורך הדורות והן טובות להשלמת הטיפול היומי בפה. בתרבויות מסוימות קיימות מסורות עתיקות של שימוש בצמחים, כמו שומר, לשיפור הבל הפה. שומר מגביר את ייצור הרוק והוא בעל תכונות אניטבקטריאליות, וההמלצה היא ללעוס כמה גבעולים אחרי הארוחות או ביניהן. בהודו משתמשים בזרעי שומר לסילוק ריח פה וכעזר לעיכול. כמו כן, לשמן נדיף של שומר פעילות אנטיבקטריאלית חזקה וגם פעילות אנטיפטרייתית.

נשימה רעננה היא סימן לפה בריא, ופה בריא מלמד לרוב על מצב הבריאות הכללי. אפשר להפוך את השימוש בתרופות סבתא אלה להרגל, ולהשתמש בהן בקביעות בבית כדי להילחם בגורמים הבסיסיים לריח רע מהפה.